Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2020, 8:39

Скандал на «кухні» НБУ триває. Рада Нацбанку заявила про «замовний характер» публікацій

Рада Національного банку закликала «дотримуватися вимог законодавства та утриматися від деструктивних та політично мотивованих коментарів на адресу як Ради НБУ, так і НБУ в цілому». Про це йдеться у заяві Ради НБУ.

Рада Національного банку закликала «дотримуватися вимог законодавства та утриматися від деструктивних та політично мотивованих коментарів на адресу як Ради НБУ, так і НБУ в цілому».
Фото: gordonua.com

Що кажуть в НБУ

«Останнім часом у ЗМІ активно поширюються інформаційні матеріали, спрямовані на посилення у суспільстві невизначеності щодо завдань та повноважень Ради НБУ», – йдеться у заяві.

«Рада НБУ як конституційний орган, відповідальний за розроблення Основних засад грошово-кредитної політики та здійснення контролю за її проведенням, відзначає замовний характер зазначених публікацій, які координуються з одного центру та мають на меті розбалансувати роботу Ради НБУ та посилити тиск на незалежність та неупередженість політики Нацбанку», – зазначено у заяві.

Рада НБУ «рішуче спростовує» натяки щодо посягань на незалежність НБУ та наголошує, що Рада НБУ, як і правління, є невід’ємною складовою НБУ, завдання та повноваження якої визначені Конституцією та законами України.

Як пише Finclub, член Ради НБУ Віктор Козюк повідомив у фейсбуці, що текст заяви Ради не був фінально затверджений на її засіданні.

Можливо Рада НБУ мала на увазі інтерв’ю першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової порталу Ліга, в якому вона повідомила, що «Рада НБУ – це такий собі «троянський кінь» всередині Нацбанку. А можливо – інший тексту у ЗМІ, оскільки Рада НБУ не навела жодних прикладів.

Скандал на «кухні»

На засіданні Ради Національного банку, яке відбулося 2 жовтня, було оголошено догану і заявлено про недовіру двом членам правління Нацбанку — Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу.

Детально про скандал читайте тут

Пізніше, голова Ради НБУ Богдана Данилишина пояснив, що останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав’язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їхньої службової компетенції.

Голова Національного банку Кирило Шевченко вважає, що його заступники Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику «єдиного голосу», що могло нашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України.

Коментарі - 4

+
+13
Кино Индустрия
Кино Индустрия
28 жовтня 2020, 9:55
#
У нас в стране так много людей, играющих против нее... или в угоду конкретным группам влияния( Это конечно, ужасно...
+
+15
alexat3107
alexat3107
28 жовтня 2020, 10:14
#
Вы это о себе??
+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
28 жовтня 2020, 10:50
#
Кино Инудстирия

Неужели проснувшись утром, взглянули на себя в зеркало и ... ужаснулись...
+
0
Fuzzy
Fuzzy
28 жовтня 2020, 19:32
#
Я знаю только одну «ЁЁ», она же «Вона». а Вы кого имеете в виду?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися