Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 17:29

UBS запланував інвестувати $200 мільйонів у фінтех-стартапи

Найбільший швейцарський фінансовий холдинг UBS Group планує інвестувати $200 млн власних коштів у фінтех-компанії. Про це повідомляє Bloomberg.

UBS запланував інвестувати $200 мільйонів у фінтех-стартапи
Фото: brokersclub.ru

Вимога часу

Bloomberg зазначає, що UBS заглиблюється в фінансові технології, оскільки конкуренція і негативні процентні ставки знижують прибутковість, в той час як пандемія прискорює впровадження цифрових послуг навіть у традиційно складному бізнесі управління капіталом. Тому такі компанії, як UBS, навіть у середньостроковій перспективі дбають про оцифровку своїх послуг і пошук нових способів взаємодії з клієнтами.

Читайте також: Платіжний ринок: фінтех-компанії готуються потіснити банки

Венчурний фонд UBS інвестуватиме від $5 млн до $20 млн, щоб допомогти у фінансуванні розробки інструментів фінансових технологій (наприклад, у блокчейн або штучний інтелект) або отримати міноритарні частки в фінтех-компаніях.

Портфелем під назвою UBS Next управлятиме спеціальна команда. Вона концентруватиметься в основному на прямих частках у компаніях на ранніх етапах розвитку фінтехнологій тощо.

У рамках проєкту UBS вже почав стратегічне співробітництво з Anthemis – венчурною фірмою, яка допоможе швейцарському банку в угодах.

Читайте також: Фінтех-компанію TransferWise оцінили в $5 мільярдів

Нагадаємо

UBS повідомив про стрибок чистого прибутку до $2,1 млрд в ІІІ кварталі 2020 року, що на 99% більше, ніж за той самий період торік.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися