Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2020, 14:03

Американський фондовий регулятор виплатить інформатору рекордні $50 мільйонів

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) виплатить рекордні $5о млн інформатору, який допоміг регулятору виявити правопорушення. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Американський фондовий регулятор виплатить інформатору рекордні $50 мільйонів
Фото: crypto24.media

Уточнення SEC

Це найбільша в історії американської фінансової системи виплата інформатору, який допоміг виявити шахрайство з валютними курсами в Bank of New York Mellon.

В SEC уточнили, що інформатор неодноразово повідомляв про порушення всередині своєї установи. І в подальшому, незважаючи на труднощі, довів до відома влади і надав критично важливу допомогу під час розслідування.

Новий рекордсмен у сумі отримає $114 млн — крім виплати від SEC, йому належить $62 млн від іншого держоргану, не зазначеного у повідомленні.

Читайте також: 11 шахрайських схем, які розцвіли в карантині. Як аферисти заробляють на епідемії

Раніше

З моменту першої виплати в 2012 році SEC перерахувала винагороди 108 інформаторам загальною сумою $676 млн. Джерело цих грошей — штрафи за виявлені за допомогою інформаторів порушення. У разі, якщо розмір штрафу перевищує $1 млн, інформатор може розраховувати на 10-30% від його розміру.

Читайте також: В Австрії затримали українця, який розшукується за крадіжку мільйонів євро

П’ять найбільших банків світу — JPMorgan, HSBC, Barclays, Deutsche Bank і Bank of New York Mellon допомагали олігархам і злочинцям відмивати «брудні» гроші та уникати санкцій. Про це свідчать дані секретного досьє Управління з протидії фінансовим злочинам (FinCEN), що входить у структуру Міністерства фінансів США.

За даними FinCEN, у базі також значаться майже 500 українських трансакцій, найбільше з яких пройшло через BNY Mellon. В цих трансакціях засвітились Ігор Коломойський, Андрій Клюєв, Дмитро Фірташ, Віктор Янукович, Сергій Курченко та Юлія Тимошенко.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися