Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2020, 9:51

ЄС і Британія продовжили переговори про нову торговельну угоду

Переговори про нову торговельну угоду між Великобританією і Європейським союзом після Brexit продовжили до середи, 28 жовтня. Про це повідомляє ВВС, передає Уніан.

Переговори про нову торговельну угоду між Великобританією і Європейським союзом після Brexit продовжили до середи, 28 жовтня.
Фото: yenisafak.com

На якому етапі переговори

Сторонам вже вдалося досягти певного прогресу в питаннях конкуренції, в тому числі держсубсидій для компаній.

Держсекретар Північної Ірландії Брендон Льюїс сказав, що розширені переговори є «дуже хорошим знаком» і що угода може бути укладена.

«Ми повинні переконатися, що ця угода працює не тільки для наших партнерів у Європі… але і для Сполученого Королівства», — додав він.

Читайте також: Британія надає 2,7 мільярда євро кредитних гарантій для торгівлі з Україною

Одним з важливих питань в переговорах залишається рибалка. Прем'єр Британії Борис Джонсон хоче, щоб Великобританія повністю контролювала свої води, тоді як ЄС також хоче зберегти до них доступ.

Нагадаємо

  • 1 лютого 2020 року Великобританія покинула Європейський союз. За умовами виходу з ЄС, до кінця 2020 року у відносинах Лондона і Брюсселя триватиме перехідний період, протягом якого сторони переважно збережуть нинішні правила співпраці й намагатимуться виробити нові.
  • 7 вересня 2020 року прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про те, що якщо Великобританія і Євросоюз не домовляться про майбутні відносини до середини жовтня, то Лондон буде готовий це прийняти і «рухатися далі».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися