Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 14:43

Стало відомо, чого хоче Боголюбов від уряду у справі Приватбанку

Колишній акціонер Приватбанку Геннадій Боголюбов просить повернути йому 33,3% акцій фінустанови, що належали бізнесмену до націоналізації банку. Про це йдеться у опублікованих матеріалах суду.

Колишній акціонер Приватбанку Геннадій Боголюбов просить повернути йому 33,3% акцій фінустанови, що належали бізнесмену до націоналізації банку.
Фото: bin.ua

Передісторія

Раніше «Мінфін» писав, що Боголюбов звернувся в Госпсуд міста Києва з чотирма позовами. В них він оскаржує націоналізацію банку.

Так, згідно з одним із позовів, Боголюбов просить суд визначити статутний капітал Приватбанку в розмірі 21,256 млрд грн, а також свою частку в ньому в розмірі 33,2525%.

Читайте також: Справу про скасування націоналізації Приватбанку відновили

Наразі в держреєстрі вказаний обсяг статутного капіталу Приватбанку на суму 206,06 млрд грн, і він на 100% належить державі в особі Кабміну.

Згідно із іншим позовом, Боголюбов просить суд витребувати з володіння держави 33,2525% акцій, що належали йому на праві приватної власності станом на день націоналізації — 18 грудня 2016 року.

Також бізнес-партнер Ігоря Коломойського просить зобов`язати Укрексімбанк виконати депозитарну операцію списання цих акцій з рахунка у цінних паперах держави на рахунок Боголюбова в депозитарній установі ТОВ «Солід Дніпро».

Читайте також: Справа Суркісів не повинна цікавити вкладників Приватбанку

Судові хроніки

  • 19 грудня 2019 року Шостий апеляційний адмінсуд відклав справу до остаточного рішення Верховного суду у справі про визнання Григорія і Ігоря Суркісів пов'язаними з Приватбанком особами та обміну їхніх вкладів у Приватбанку на акції. Це рішення було прийнято на користь держави 15 червня 2020 року.
  • Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва на користь Ігоря Коломойського відразу дає можливість Людмилі Шкурдовій, судді Госпсуду Києва, відновити виробництво і визнати недійсним продаж Приватбанку Мінфіну за 1 грн і повернути акції колишнім власникам.
  • Відомо також, що Коломойський подав апеляцію на те, щоб відновити судовий процес під головуванням судді Шкурдової.
  • 2 вересня Печерський районний суд задовольнив вимогу шести офшорних компаній, пов'язаних з братами Григорієм та Ігорем Суркісами про стягнення з Приватбанку $350 млн. Компанії вимагали, щоб Приватбанк виконував умови депозитних договорів, які були укладені між ними і кіпрською філією банку до націоналізації в грудні 2016 року. Загальна сума вимог компаній — $250 млн «тіла» депозитів і $100 млн відсотків.
  • Після націоналізації держава конвертувала ці кошти в капітал, оскільки Суркісів визнано пов'язаними особами з ексвласниками банку.
  • 9 вересня Верховний Суд зупинив стягнення 10 млрд грн з Приватбанку на користь Суркісів.
  • Міністерство юстиції підготувало законопроєкт, який блокує виконання рішення Печерського районного суду.
  • 16 жовтня шостий апеляційний адміністративний суд Києва поновив справу про скасування націоналізації Приватбанку.
  • 19 жовтня генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що позов сім'ї Суркісів проти Приватбанку на суму 1 млрд грн, конфіскованих у бізнесменів під час націоналізації банку в 2016 році, розглядатиметься в Печерському районному суді Києва.

Коментарі - 3

+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
23 жовтня 2020, 15:31
#
Who cares?
+
+10
laa1999
laa1999
23 жовтня 2020, 15:48
#
155 млрд. вернуть госуларству не хочет
+
0
PELE1987
PELE1987
23 жовтня 2020, 16:45
#
Чого ще можуть ці с… можуть хотіти, грошей грошей…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися