Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 10:47

МФО та оператори поштового зв'язку відтепер можуть делегувати певні функції

Національний банк України розширив функції небанківських фінансових установ та операторів поштового зв’язку. Відтепер вони можуть передавати іншим таким самим установам чи операторам свої повноваження щодо здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу. Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

МФО та оператори поштового зв'язку відтепер можуть делегувати певні функції
Фото: ukr.radio

Про кого йдеться

Такі нові можливості надано небанківським фінансовим установам та операторам поштового зв’язку, які мають ліцензію Національного банку на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Вони повинні мати правовий статус платіжних організацій та/або учасників платіжної системи.

Передача повноважень щодо операцій з приймання готівки для подальшого її переказу мають бути закріплена у відповідному договорі між сторонами процесу.

Крім того, регулятор визначив, що пункт надання фінансових послуг – це робоче місце працівника, облаштоване технічним пристроєм із відповідним програмним забезпеченням (ПЗ). Це ПЗ повинне давати змогу працівникові сформувати електронний документ на переказ готівки та забезпечити обробку і передачу інформації до банку та/або платіжної організації платіжної системи в режимі реального часу.

Читайте також: НБУ змусить мікрофінансові компанії називати реальні кредитні ставки

Що надасть розширення функцій

Подібне нововведення до порядку здійснення операцій із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу дасть можливість компаніям розширити сферу бізнес-діяльності, а споживачам – обирати зручні для них пункти обслуговування.

Коли набуває чинності

Постанова правління Нацбанку №143, якою впроваджено зазначені норми, набуває чинності з 23 жовтня 2020 року.

Коментарі - 1

+
0
Італій .
Італій .
23 жовтня 2020, 12:39
#
В Польше и Великобритании почта, как партнер банков, позволяет пополнить банковский счёт или наоборот получить наличные с банковского счёта, оплатить (через банковский перевод на счёт поставщика) кучу комунальных услуг.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися