Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2020, 13:53

Контроль за наявністю у водіїв полісів автоцивілки планують автоматизувати

Наявність у водіїв полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (полісів автоцивілки) контролюватимуть автоматично. Про це повідомило Моторне (транспортне) страхове бюро України на своєму сайті.

Наявність у водіїв полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (полісів автоцивілки) контролюватимуть автоматично.
Фото: mind.ua

Що це дасть

«У такому разі (за наявності автоматичного контролю за оформленням поліса — ред.) поліції навіть не доведеться зупиняти авто для оформлення штрафних санкцій. Автоматична процедура перевірки змусить усіх автовласників поважати закон», – сказано повідомленні.

Читайте також: Власники євроблях опинилися в пастці. Масово отримують штрафи на 170 тисяч

Чому наразі є проблема з оформленням полісів

Обов’язкова наявність чинного полісу автоцивілки передбачена законом «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів».

Однак нерідко водії нехтують вимогами законодавства і свідомо ухиляються від укладання страхового договору. Або просто забувають його переоформити.

Читайте також: Власників авто середнього класу змусять платити податок на розкіш

Поліціянти поки не мають права зупиняти транспортний засіб лише для того, щоб перевірити наявність автоцивілки. Але це обов’язково робиться при оформленні ДТП чи у випадку порушення правил дорожнього руху.

Штрафи за відсутність поліса автоцивілки

Укласти страховий договір та придбати поліс автоцивілки необхідно не пізніше 10 днів після придбання автомобіля.

Надалі відсутність полісу дає правоохоронцям підставу виписати штраф (зараз – 425 грн).

Але все ж краще стати власником полісу одразу після придбання авто, оскільки штраф не найбільша проблема, яка може спіткати незастрахованого автовласника.

Якщо під час ДТП з’ясується, що його винуватець не має обов’язкової страховки чи має протермінований поліс, доведеться ще й компенсувати завдані збитки. Вони можуть перевищувати 100 000 грн.

Оформити поліс автоцивілки онлайн у кілька кліків

Коментарі - 9

+
0
Італій .
Італій .
20 жовтня 2020, 14:05
#
Наконец-то жижитализация здорового человека.

В таком случае (при наличии автоматического контроля за оформлением полиса — ред.) полиции даже не придется останавливать авто для оформления штрафных санкций

Заочное оформление штрафа за отсутствие полиса страхования ответственнось — не предусмотрено законодательством.

Если во время ДТП выяснится, что его виновник не имеет обязательной страховки или у него просроченный полис, придется еще и компенсировать нанесенный ущерб

Если ущерб превышает сумму которую покрывает страховой полис — его так же придётся компенсировать даже при наличии полиса.
+
+58
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 14:33
#
Ніхто заочно і не буде оформляти штраф. Лякають просто непрофани.. Якщо не виїзджаю  то і проблем немає. Якось страховка закінчилась коли відпочивав за кордоном (без авто).. Приїхав і оформив - без питань.
+
+28
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 14:31
#
Що значить забувають оформити? Мені зі страхової завжди наперед телефонують і повідовляють коли термін дії страховки завершується. Сервіс.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
20 жовтня 2020, 14:31
#
Высший пилотах наших полицейских - стать у самого выезда с терминала на границе и проверять или «евро» страховку, или проверять страховку на транзитный номер. Зная, что на терминале нет страховых контор, а «зеленной карты» просто у многих нет  из за цены ( от 75 евро ).
+
0
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 14:41
#
Дети в трамвае бесплатно катались,
На контролёров случайно нарвались,
Детей штрафовать контролёры не стали,
Поставили к стенке и расстреляли:)
+
0
bobmarle
bobmarle
20 жовтня 2020, 15:30
#
Лобби страховщиков.
А мы не можем что то требовать от страховых? Например я езжу на авто раз в неделю, то хочу иметь пакет который соответствует риску а не оплачивать полный пакет за год! Страховые компании сильно хитрые стали.
Или у меня два авто, одно летнее, другое зимнее — то зачем мне платить за год? Почему на вопрос всегда смотрят со стороны каких то непонятных компашек а не со стороны закона? Как так получилось, что в инете есть полная база застрахованных и не застрахованных авто, которую не законно сливают страховые компании и орган который за них отвечает (Нацкомфинуслуг) не видит нарушений? База обновляется каждый день и никто этого типа не видит! Даже приложение уже есть и не одно!
Статья 40. Тайна страхования
Должностные лица уполномоченного органа в случае разглашения в любой форме сведений, являющихся тайной страхования, несут ответственность, предусмотренную законом.
+
+13
ankrem
ankrem
20 жовтня 2020, 15:42
#
Даже если и предположить что сделаю на пол года или квартал, то тариф явно будет чуть меньше обычного годового.
+
+15
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 16:20
#
До речі, можна купляти страховку хоч на один місяць або сезон. Без проблем.
+
+13
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
20 жовтня 2020, 16:43
#
Из своего опыта страховка на месяц стоит не менее 40% от годовой. И еще «вишенка» разница цены в области и в Киеве.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися