Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2020, 13:03

Громадам на місцях передадуть у власність 1 мільйон гектарів «вільної» землі

Об'єднані територіальні громади отримають у комунальну власність 1 млн га «вільних» земель. Це дозволить їм ефективно використовувати власний земельний ресурс. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко під час земельного форуму «Земля – Народу», передає пресслужба.

Об'єднані територіальні громади отримають у комунальну власність 1 млн га «вільних» земель.
Фото: elevatorist.com

Про що сказав міністр

«Впевнений, що саме громади, люди на місцях найкраще знають, як ефективно використовувати земельний ресурс, наповнювати місцеві бюджети, розвивати регіон, створювати нові стандарти життя», — зазначив Петрашко.

Читайте також: За скільки зможуть купити землю інвестори і чи є в цьому сенс

Міністр акцентував, що до кінця року очікується прийняття законопроєктів 2194 і 2195:

  • Перший з них запроваджує дерегуляцію у сфері земельних відносин, мінімізує контакт громадянина з чиновником та запроваджує цифрову трансформацію Держгеокадастру.
  • Другий передбачає запровадження електронних аукціонів. Це, вважає міністр, — можливість для кожного українця взяти участь в аукціоні та після перемоги започаткувати своє фермерське господарство.

Читайте також: Податок 6000 гривень за гектар землі. Прем'єр прокоментував ідею

Раніше повідомлялося

  • Президент Володимир Зеленський 15 жовтня підписав указ про передачу 2 млн га земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності.
  • Верховна Рада 31 березня 2020 року на позачерговому засіданні ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». 28 квітня президент його підписав.
  • Закон з 1 липня 2021 року скасовує мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. З липня 2021 року до 1 січня 2024 року діятимуть обмеження на купівлю землі: не більше 100 га в одні руки. До 2024 року купувати землю зможуть лише фізичні особи.

Коментарі - 4

+
0
Pareto
Pareto
16 жовтня 2020, 13:10
#
А она есть эта «свободная» земля?
+
0
come2dima
come2dima
16 жовтня 2020, 13:31
#
Серьезно? Министр экономики считает что «каждый украинец» сможет начать фермерское хозяйство? А, я просто не заметил «после победы», всё встало на свои места.
+
+30
sadbuttrue
sadbuttrue
16 жовтня 2020, 13:33
#
Навіщо оці маніпуляціі перед виборами?! Де ви були весь цей час до виборів? Друге скільки кому коли в якому місці і якоі якості землі будуть передані? Яка процедура? Якщо цей процес буде схожий на роздачу землі ветеранам війни то навіщо цей популізм і знущання над людьми?
+
0
Daos
Daos
16 жовтня 2020, 20:38
#
Государство недосчиталось 5 млн гектаров земли. Ну и понятное дело искать и возвращать её никто не будет. Виновные опять не понесут ответственность(
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися