Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2020, 18:20

Офіційна заява ФГВФО щодо позову до пов’язаних осіб Платинум Банку

У зв’язку з публікацією у ЗМІ інформації щодо позову Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) до колишніх керівників та пов’язаних осіб Платинум банку, зокрема, першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової, Фонд вкладів вважає за необхідне оприлюднити таке. Про це повідомляє на сайті Фонду його пресслужба.

Офіційна заява ФГВФО щодо позову до пов’язаних осіб Платинум Банку
Фото: epravda.com.ua

Перебіг подій

Звіт аудиторів за підсумками форенсік-аудиту банку є конфіденційною інформацією, відтак Фонд гарантування вкладів відповідально заявляє, що ніде і ніколи не оприлюднював такі звіти ані відносно Платинум банку, ані відносно будь-якого іншого банку, що були передані в управління Фонду гарантування вкладів.

У разі ситуації з Платинум Банком форенсік-аудит проводився українською аудиторською компанією, а не міжнародною, як стверджують окремі мас-медіа, що підтверджує недостовірність даних, наведених у таких публікаціях.

Позов щодо стягнення збитків було подано Фондом гарантування вкладів до пов’язаних осіб Палатинум Банку, у тому числі Катерини Рожкової, за загальною процедурою, передбаченою законодавством. Така процедура застосовується відносно всіх банків, переданих в управління Фонду гарантування вкладів. Фонд гарантування вкладів завжди стояв на позиції, що перед законом усі рівні, і не робить винятків ні для кого, виконуючи покладені на нього законом функції.

Господарський суд м. Києва повернув позовну заяву Фонду гарантування вкладів до екс-керівників Платинум Банку без розгляду, обґрунтувавши це відсутністю підстав для об’єднання позовних вимог у справі №910/12955/20. Будь-яких інших причин не існує.

Дане судове рішення оскаржено Фондом гарантування вкладів в апеляційному порядку. Наразі вирішується питання щодо відкриття апеляційного провадження.

Нагадаємо

У серпні 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ініціював звернення до Господарського суду міста Києва з позовною заявою про відшкодування шкоди до 12 пов’язаних з Платинум Банком осіб у розмірі понад 1,478 млрд грн на вимогу ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Коментарі - 7

+
+15
ballistic
ballistic
15 жовтня 2020, 19:11
#
Пишуть, що завтра будуть Рожкову і Сологуба звільняти. Щоб ніхто вже не заважав впроваджувати «зацікавлену» монетарну політику.
«Минуле» повертається до влади…
+
+57
Kuzyalik
Kuzyalik
15 жовтня 2020, 21:27
#
Если с мынулым отменят налог 19,5% на доходы,я не против
+
0
ballistic
ballistic
15 жовтня 2020, 22:00
#
На отаких гречколюбів і розраховують «минулі».
+
+15
Kuzyalik
Kuzyalik
15 жовтня 2020, 22:06
#
С удовольствием поем гречки без «европейских» «прогрессивных» 19,5% налогов.
+
+25
zzel
zzel
15 жовтня 2020, 19:13
#
Зелёный режим зачищает неугодных. Стоит ждать ещё большего падения экономики и гривны
+
0
vadymbanker
vadymbanker
15 жовтня 2020, 23:01
#
У*** Рекрут, явно боится банковской мафии.
+
+30
infrared
infrared
16 жовтня 2020, 9:31
#
А тут всё зрадофилы Рожковой. Уберут рожкову, «шей, всё пропало» и в подобном ключе. Давно пора ее оттуда убирать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися