Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2020, 19:10

Головне за тиждень: скандал на «кухні» НБУ, чи похитнеться гривня та які банки наразі найзбитковіші

Останнім часом окремі посадовці НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав'язувати громадськості свої особисті погляди й оцінки, які навіть не входять до сфери їх службової компетенції. Про це заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин, коментуючи ситуацію з доганами заступникам глави НБУ Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу.

Криза, долар, гривня. Прогноз курсу на жовтень 2020 (відео)

У цьому випуску «Прямо по курсу» говоримо з фінансовим експертом Олексієм Козирєвим про гучний скандал у Нацбанку. Рада НБУ висловила недовіру заступникам глави НБУ Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу. Вони єдині зі старого складу, хто досі залишається в правлінні Нацбанку.

Як платити податки з доходу від інвестицій в Україні

Найчастіше інвесторів цікавить два питання: який дохід може принести той чи інший актив і які існують ризики. Але є ще один важливий момент, про який багато хто забуває: це податки з доходу від інвестицій, які інвестор зобов'язаний сплатити державі.

НБУ назвав найзбитковіші банки на 1 вересня

Національний банк України підбив підсумки діяльності українських банків за 8 місяців 2020 року. Визначено найприбутковіші і збиткові банки, серед яких державні, з іноземним і приватним капіталом. Такі дані наведені в наглядовій статистиці Нацбанку на офіційному сайті.

Топ-10 банків за кількістю вкладників

У вересні за кількістю вкладників лідирував державний Приватбанк — 23,049 мільйона вкладників. На друге місце вирвався Універсал Банк, у якого налічується 2,656 мільйона вкладників, а третю сходинку в рейтингу посів Альфа-Банк. Про це йдеться в оновлених даних Нацбанку.

Голова НБУ пропонував скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб

Голова Національного банку Кирило Шевченко пропонує скасувати податок на доходи по депозитах фізичних осіб. «Однією з моїх пропозицій цього року до уряду було скасування податку на доходи за депозитами фізосіб. На жаль, у Мінфіну ця пропозиція не знайшла відгуку. Причини абсолютно зрозумілі», — розповів глава НБУ.

Депозити в золоті: де відкрити і що потрібно знати

Золото, срібло, платина та інші дорогоцінні метали здавна вважаються надійним активом для інвестування заощаджень. Не випадково країни донині формують власний золотий запас. Інвестиції в банківські метали доступні і приватним особам.

Компанії, які платять акціонерам навіть в пандемію: заробляємо на дивідендних аристократах

63 компанії зі складу S&P 500 цього року змушені були урізати дивідендні виплати. Але жодна з них не була дивідендним аристократом. «Мінфін» дізнавався, які компанії входять в цю категорію, і чи дійсно, інвестуючи в них, можна не хвилюватися за свої гроші.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 жовтня 2020, 21:13
#
Сегодня вечером какая-то добрая душа «поделилась» информацией
и прислала в личку текст такого содержания, цитирую:

"Друзі, в нас дуже прикрі новини.
З 12 жовтня о 00.00 АКБ «Індустріал Банк» припиняє роботу карток Visa Інша.
До цієї дати робіть перекази та платежі в інтернеті з обмеженнями 500 грн на добу, розраховуйтесь в магазинах в рамках балансу картки.
З 12 жовтня можна отримати свої кошти у відділеннях «Індустріал Банку», пройдячи ідентифікацію з паспортом, ІПН та фінансовим номером телефону."

Почему-то уверен, что это фейк на все 99,99% - но ведь на Минфине можно и фейки публиковать...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися