Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2020, 15:35

Податкова викрила схему розкрадання бюджетних коштів на 6 мільйонів

Працівники Державної податкової служби спільно з СБУ та слідчим управлінням ДФС у Запорізькій області викрили схему незаконного заволодіння коштами під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей. Про це повідомила пресслужба відомства.

Працівники Державної податкової служби спільно з СБУ та слідчим управлінням ДФС у Запорізькій області викрили схему незаконного заволодіння коштами під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей.
Фото: racurs.ua

Що з'ясували

Правоохоронці встановили безпідставне завищення вартості продукції, чим нанесені збитки державі у вигляді несплати податків на суму понад 6 мільйонів гривень.

З'ясувалося, що протягом 2018-2020 років підприємство виділило понад 100 мільйонів гривень на закупівлю послуг. Переможцем тендерних торгів стало підприємство, яке залучило до виконання робіт субпідрядників не тільки реального сектору економіки, а й фірми з ознаками «фіктивності».

Тобто частину робіт фактично виконували, а решта робіт існувала лише на папері.

Читайте також: Бізнес побоюється, що Податкова відновить перевірки для наповнення бюджету

Раніше повідомлялося

  • Днями СБУ припинила в Києві діяльність масштабного конвертаційного центру, який за час своєї роботи організував оборот коштів на більш ніж 15 мільярдів гривень.
  • Центр функціонував протягом 2019-2020 років, організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.
  • До організації цієї схеми причетні посадові особи комерційних банківських установ і колишнє керівництво Державної податкової служби.
  • В СБУ саме з метою розслідування цієї справи хочуть відновити перевірки на підприємствах. Бізнес проти.

Читайте також: Мораторій на перевірки під час карантину стосується не всіх (інфографіка)

Коментарі - 2

+
0
Сергей emerald
Сергей emerald
9 жовтня 2020, 15:52
#
Налоговая разоблачила схему хищения бюджетных средств на 6 миллионов
и теперь берет с нее налоги.
+
0
zaNOza :)
zaNOza :)
9 жовтня 2020, 17:29
#
Чтобы не попадаться — надо не мелочь по карманам тырить
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися