Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 19:07

Влада Кіпру анулює сім «золотих паспортів». І гроші не допомогли

Влада Кіпру у результаті чергової перевірки законності натуралізації в обмін на інвестиції вирішила позбавити громадянства семеро осіб, повідомляє Кіпрське інформаційне агентство.

Влада Кіпру анулює сім «золотих паспортів»
Фото: www.vokrugsveta.ru

Як це сталося

Як заявив офіційний представник уряду Кіріакос Кусіос, щодо цих людей, імена та прізвища яких не вказуються, вже запущено процедуру визнання отримання громадянства недійсним. «Щодо інших фігурантів «підозрілого» списку розслідування триває», – наголосив він.

Комітет вивчив 12 тек, в яких містяться відомості про 42 осіб, які, на думку слідства, входять до «групи високого ризику».

Під час розслідування з’ясувалося, що дані про 35 з них відповідають критеріям, необхідним для надання кіпрського громадянства. Ще семеро осіб отримали паспорти під хибним приводом або шляхом приховування важливої інформації.

Читайте також: Гайд для інвестора. Як отримати громадянство іншої країни

«Ці дані передано в Генпрокуратуру, яка прийме рішення про те, чи потрібно розпочати процес анулювання громадянства», – йдеться у повідомленні.

Процедуру визнання отримання громадянства недійсним уже запущено.

Раніше

На початку вересня стало відомо, що влада Кіпру має намір перевірити видані паспорти за інвестиції в економіку країни за всі 18 років дії програми – з 2002 року по 31 липня 2020-го, коли її правила було змінено. Приводом стало розслідування Al Jazeera щодо продажу документів сумнівним особам.

Читайте також: Громадянство за інвестиції. Експерти назвали кращі програми

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
8 жовтня 2020, 21:23
#
Беня на Кіпрі паспорт купляв?:)
+
0
Італій .
Італій .
9 жовтня 2020, 8:26
#
Опять будет человеком с тройным гражданством, как *** какой-нибудь.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися