Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2020, 10:54

Американський інвестор прогнозує «страшну кризу» у 2021 році

Американський інвестор, власник Rogers Holdings Джим Роджерс передбачив «найстрашніший» ведмежий ринок в 2021 році. Про це він заявив в ході прямого телемосту, організованого RBC Talks, пише РБК.

Американський інвестор, власник Rogers Holdings Джим Роджерс передбачив «найстрашніший» ведмежий ринок в 2021 році.
Фото: rbc.ru

Прогноз інвестора

Фіскальні та монетарні стимули, які вводить влада по всьому світу в розрахунку згладити вплив коронавірусу на економіку, в майбутньому позначаться на світових ринках.

«У США через місяць будуть вибори — і тому американський уряд друкує гроші і викидає їх на ринок, як божевільний. Те ж саме відбувається і в інших країнах, і в Японії, і в Європі, в Великобританії. Саме тому я припускаю, що в наступному році буде страшна криза, буде страшний ведмежий ринок», — заявив Роджерс.

Інвестор зазначив, що в США вже давно не було затяжного падіння ринків — в останній раз таке спостерігалося в 2008-2009 роках. Роджерс підкреслив, що він чекає цього через «друкування» гігантських обсягів грошей по всьому світу.

Читайте також: Чому фондовий ринок США може впасти і що допоможе його оживити

«Це буде такий ведмежий ринок, який я раніше ніколи в житті не бачив. Тому якихось великих очікувань саме від ринку у мене немає. Швидше, вони песимістичні», — заявив Роджерс.

Інвестор також розкритикував роботу ФРС США в кризу, заявивши, що влада робить «масу безглуздих і дурних речей, які приведуть тільки до погіршення ситуації в майбутньому».

«Якщо ви питаєте мій рецепт боротьби з кризою, то потрібно просто закрити Федрезерв, а главі ФРС Джерому Пауеллу піти у відставку. З огляду на всі ті жахливі наслідки, які ми очікуємо від дій багатьох урядів, то в цьому сенсі Китай і Росія зробили менше помилок, ніж це зробила влада США, Великобританії, Японії. Бюрократів турбує тільки їхня робота і збереження своєї посади, їх зовсім не турбує доля людей. У них немає жодного уявлення про реальне життя», — сказав Роджерс.

Читайте також: Після карантину буде дуже багато грошей

Він зазначив, що в історії США було три Центральних банки, і перші два закрилися, оскільки наробили дуже багато помилок. Роджерс сказав, що рано чи пізно закриється і цей ЦБ, маючи на увазі Федрезерв, «тому що він робить таку кількість помилок, яку неможливо собі уявити в нормальному стані».

Нагадаємо

З початку пандемії баланс Федеральної резервної системи США збільшився з $4,1 трлн у березні до $7,1 трлн у вересні, а баланс ЄЦБ — з €4,7 трлн до €6,534 трлн.

Раніше ФРС знизила ключову ставку до 0-0,25% і запланувала не піднімати її вище цього рівня до кінця 2022 року. Всього в 2020-му році 25 з 31 провідних світових центробанків знизили процентні ставки.

Читайте також: Інвестори масово вкладаються в компанії-пустушки

Раніше Роджерс назвав «бульбашкою» акції Apple, Amazon і Google.

Джим Роджерс — один з найзнаменитіших інвесторів в світі. У 1970-ті він разом з Джорджем Соросом заснував фонд Quantum Fund, який за десять років приніс інвесторам 4200% доходу. Незважаючи на результати, в 1980 році Роджерс покинув Уолл-стріт і захопився подорожами.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
7 жовтня 2020, 11:25
#
Да . На рынок акций пришёл Большой Медведь . Надолго? Вероятно да...
В таких случаях всегда на максимальную скорость включают принтер (ФРС , ЕЦБ) других «вакцин» не придумали.
+
+39
tarick
tarick
7 жовтня 2020, 11:39
#
Если печатают много денег - дешевеют деньги, а активы дорожают. С чего бы им дешеветь, если денег - дохрена?
+
0
Rumatha
Rumatha
7 жовтня 2020, 12:17
#
А процент?
+
0
rredrred
rredrred
7 жовтня 2020, 20:35
#
Товарные активы дешевеют когда ни них падает спрос.
накачка ЦБ деньгами должна идти как в сша конечному потребителю (раздали гражданам в карантин), который с каждой потраченой копейки платит и налоги (ндс, акциз,...) но и направляет на увеличение спроса на отечественное производство. это длинное плечо, которое позволяет накопить денег производителям и заплатить им налоги и зарплаты увеличив занятость населения, и только пройдя этот большой ход эта копейка упадет на фондовый рынок и обвалит валюту только на половину этой копейки (половина вернется в казну в виде налогов).
хуже когда накачка ЦБ идет не потребителю а сразу «инвестору» (так назовем например рефинанс) что формирует на рынке спекулятивный капитал и обваливает и цены на товары которые потребитель купить не может, и стоимость валюты, и пузырь на рынке ценных бумаг который просто рано или позно лопнет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися