Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2020, 17:16

ЄС змінив «чорний список» податкових гаваней

Рада Європейського Союзу змінила перелік країн, які не дотримуються зобов'язань щодо податкової співпраці. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на рішення Ради ЄС.

Рада Європейського Союзу змінила перелік країн, які не дотримуються зобов'язань щодо податкової співпраці.
Фото: rbc.ua

Які країни додали в список

«Рада ЄС вирішила додати Ангілью і Барбадос в список юрисдикцій ЄС, які не співпрацюють у цілях оподаткування», — йдеться в повідомленні.

Водночас Рада виключила зі списку Кайманові острови і Оман, оскільки вони пройшли необхідні реформи для вдосконалення своєї системи податкової політики.

Читайте також: Багамські офшори: хто з українців «засвітився» в документах

Повний список

Після цього оновлення в списку юрисдикцій, які не співпрацюють, залишаються 12 країн і територій: Американське Самоа, Ангілья, Барбадос, Фіджі, Гаваї, Палау, Панама, Самоа, Сейшельські Острови, Тринідад і Тобаго, Віргінські острови США і Вануату.

Нагадаємо

  • Перелік податкових юрисдикцій, які не співпрацюють у сфері оподаткування, є частиною зовнішньої стратегії ЄС. Вона покликана сприяти ефективному податковому управлінню у всьому світі. Вперше список був створений в грудні 2017 року.
  • Раніше юрист практики міжнародного бізнесу Juscutum Юлія Денисова розповіла «Мінфіну», чим це погано — потрапити в список «непрозорих» держав.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися