Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 12:34

Багамські офшори: хто з українців «засвітився» в документах

Міжнародний колектив журналістів Distributed Denial of Secrets (DDoS) опублікував «Багамські файли» — дані реєстрів майже 100 громадян світу, включаючи українців, які реєстрували на островах свої бізнеси. Про це пише Радіо Свобода.

Міжнародний колектив журналістів Distributed Denial of Secrets (DDoS) опублікував «Багамські файли» — дані реєстрів майже 100 громадян світу, включаючи українців, які реєстрували на островах свої бізнеси.
Фото: bbc.com

Загалом, за даними видання, в архіві фігурують майже 60 компаній, зареєстрованих українцями. Більшість з цих громадян не займаються управлінням державою і є маловідомими бізнесменами.

Хто засвітився

В реєстрі журналісти помітили фірму Pharma Distributing corp. колишнього депутата і бізнесмена Костянтина Жеваго. Як пояснили виданню в пресслужбі Жеваго, компанія припинила своє існування, а раніше займалася дистрибуцією медичних препаратів на території Латинської Америки і країн Карибського басейну.

Читайте також: Чи може Україна стати офшором і кому це потрібно

Фігурує у списку також нинішній глава Укрспирту Сергій Блєскун як директор і президент компанії Drink Inc., яка з початку 2000-х є засновником дочірнього підприємства «Дрінкс Україна», що випускає соки торгової марки «Смак».

Також виявлені фірми політиків і бізнесменів з Одеси: Golden Gate Bay Limited екс-регіонала Сергія Ківалова і одеського забудовника, власника видання Kyiv Post Аднана Ківана, а також Real Estate Holding Ltd бізнесмена Бориса Когана і екс-депутатів Ігоря таОлександра Урбанських.

Читайте також: «Чорні списки» офшорів 2020 року

Нагадаємо

В 2016 році Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) вже оприлюднив так зване «Багамское досьє» (Багами Leaks), але публічний інтерфейс цієї бази даних не містив документів з міркувань захисту персональних даних. DDoS пішли далі і опублікували повний архів документів.

Коментарі - 7

+
+68
Kuzyalik
Kuzyalik
2 червня 2020, 12:46
#
Як невдобно получилось. Оказывается сережа кидалов мутит с аднаном стройки. пакистанец строит с нарушениями,кидалов прикрывает его в судах через своих людей
+
0
Andrey M
Andrey M
2 червня 2020, 15:15
#
Аднан це будівельна компанія Кадор?
+
+15
yarg
yarg
2 червня 2020, 15:28
#
Аднан - ето сириец , который строит пару домов в Одессе. 
что ему мешает открыть компанию на Багамах и какой в этом криминал - я хз. 
А то . что он дружит с хозяином Одессы - Киваловым , так это и понятно...
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
2 червня 2020, 19:03
#
Я не знал, чесс слово. Для меня это открытие.
Пару домов? И прибыль с этих пары домов выводит в оффшоры. Действительно, какой в этом криминал?
+
+15
yarg
yarg
2 червня 2020, 19:37
#
То что Киван - сириец ? я думал это общеизвестный факт.
или то  ,что никто не запрещает за границей компании открывать ?  Так и это уже лет 30 можно. 
такого преступления «выводить прибыль в оффшоры» - нет. Есть «неуплата налогов».  А есть или нет - это уж пусть налоговая смотрит...
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
3 червня 2020, 20:16
#
Я понял,для кивановских нет такого преступления,как уклонине от уплаты налогов. Построил бы он в США пару домов в таком ключе.
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
2 червня 2020, 19:28
#
Да. Кидаловские птенцы в судах прикрывают ее деятельность.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися