Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2020, 16:43

Європол включив два біткоін-гаманця до списку найбільших загроз

Популярність біткоін-гаманців, таких як Wasabi і Samourai, з можливістю змішування монет зростає, зазначили в поліцейській службі Європейського союзу, пише РБК.

Популярність біткоін-гаманців, таких як Wasabi і Samourai, з можливістю змішування монет, росте, зазначили в поліцейській службі Європейського союзу, пише РБК.
Фото: bitcoinme.ru

Європол опублікував річний звіт з оцінкою загроз організованої злочинності в інтернеті. Описані в ньому гаманці використовують технологію Coinjoin, яка заплутує зв'язок між відправником і отримувачем трансакції в блокчейні.

«Ці гаманці не обов'язково усувають зв'язок між походженням коштів і їх призначенням, але безумовно ускладнюють відстеження криптовалюти», — йдеться в заяві Європолу.

Читайте також: Про три найбільші криптовалютні піраміди

Поліцейська служба встановила, що адміністратори деяких даркнет-сервісів інтегрують гаманці з підтримкою технології Coinjoin як платіжну опцію за замовчуванням. При цьому деякі платформи використовують адреси з мультипідписом або платіжні системи без використання гаманців.

«Біткоін все ще залишається найбільш популярною платіжною опцією (через більш широке поширення, репутацію і простоти в обігу). Використання приватних криптовалют підвищилося, але не так серйозно, як очікували їх прихильники», — зазначили автори звіту.

Читайте також: Українська гривня зайшла на кріптобіржу Binance

За їх словами, зросла популярність використання криптовалюти Monero. Також злочинці частіше звертаються до монет Litecoin, Ethereum, Zcash і Dash.

Нагадаємо

Кількість біткоінів у гаманцях майнерів досягла дворічного максимуму, за даними Glassnode.

Зараз на гаманцях компаній, які видобувають першу криптовалюту, міститься понад 1,82 млн BTC, показник зростає з вересня минулого року. За цей час він збільшився на 2%.

Кількість гаманців, власники яких тривалий термін накопичують запаси біткоіна, збільшилася до 500 тис.

Читайте також: Прибутковість 149-214%: п'ять найбільш прибуткових криптовалют 2020 року

На цих адресах зберігається в цілому 2,6 млн BTC, це близько 14% від емісії криптовалюти.

Коментарі - 4

+
0
ballistic
ballistic
6 жовтня 2020, 17:43
#
Тобто решта «незалежних, конфіденційних» криптогаманців під ковпаком у спецслужб? :)
+
+42
zevs1
zevs1
6 жовтня 2020, 18:33
#
По логике Европола криптой пользуются только преступники, демократические ценности во всей красе.
+
+15
1112VFRFH
1112VFRFH
7 жовтня 2020, 1:41
#
Відсутня логіка
+
0
rredrred
rredrred
7 жовтня 2020, 8:02
#
А как вы хотели логика такая же как и у силовиков в Украине, если (например ситуация из жизни) вы держали в банке под проценты больше года например миллион, и захотели его снять наличными перед кризисом чтоб ковертировать и устранить риски, но при этом если к вам на счет зашли новые деньги, то они будут считать что вы снимаете исключительно новые только поступившие деньги и вы преступник отмывающий теневые деньги (правда потом вы отсудите большую компенсацию например за утерю дохода от не совершения какой то сделки за счет налогоплательщиков страны за ошибку таких граждан но нервы помотают)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися