Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2020, 13:25

Мережа АЗС відшкодувала 9,6 мільйона за ухилення від сплати податків

У Київській області мережа АЗС відшкодувала 9,6 млн гривень завданих державі збитків. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДПС, передає Liga.net.

У Київській області мережа АЗС відшкодувала 9,6 млн гривень завданих державі збитків.
Фото: uaenergy.com.ua

Що відомо

«Податкова міліція ДУ ДПС в Київській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури направила до суду кримінальне провадження за підозрою в умисному ухиленні від сплати податків мережі автозаправних станцій», — повідомили в ДПС, не уточнюючи, про яку саме мережу АЗС ідеться.

За даними податківців, посадова особа підприємства протягом 2020 року, не відобразивши в бухгалтерському та податковому обліку частину операцій з продажу палива, навмисне ухилилася від сплати податків в особливо великих розмірах.

Читайте також: Податкова амністія в Україні. Гетманцев розповів деталі

«З огляду на те, що завдяки вжитим у ході розслідування заходам завдані державі збитки в сумі 9,6 млн грн було відшкодовано в повному обсязі, вирішується питання про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося

Уже з наступного року Податкова за письмовим запитом зможе отримувати розгорнуту інформацію про операції по банківських рахунках і змісті сейфів підприємств і громадян.

«Мінфін» розбирався, якими правами держава збирається наділити фіскалів, для чого це потрібно і у що може вилитися.

Коментарі - 2

+
+29
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2020, 20:41
#
««Учитывая, что благодаря принятым в ходе расследования мерам нанесенные государству убытки в сумме 9,6 млн грн были возмещены в полном объеме, решается вопрос об освобождении подозреваемого от уголовной ответственности», – говорится в сообщении.»

Прикольно получается у директоров АЗС, подконтрольный группе «Приват» Коломойского — украл, возбудили уголовное дело, поймали, вернул украденное, дело закрывают за отсутствием состава преступления, можешь воровать дальше, авось в другой раз не поймают.
+
+9
TermoPlast
TermoPlast
4 жовтня 2020, 22:26
#
Так не тільки він може, у Львові є такий забудовник Козловський, багато уже всього нажив, літом взяв через нотаріуса переоформив на себе два комунальних ринки....тут міська рада чомусь звернула на це увагу(зазвичай інші ділянки він так забирав не поміченим), подала в суд, суд визнав все це діло незаконним, і наказав повернути базари місту. усе. Для Козловського ніяких послєдствій)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися