Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2020, 12:58

Чому долар зростає на новині про захворювання Трампа на covid-19

Хвороба Трампа налякала багатьох інвесторів. Вони знову втратили апетит до ризику. «Мінфін» відстежив, як відреагували ринки на те, що президент США та його дружина пішли на карантин.

Президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія заразилися коронавірусом. Про це Трамп розповів у своєму Twitter. Американський лідер разом з дружиною одержав позитивний тест на інфекцію ввечері 1 жовтня. Подружжя негайно йде на карантин і почне процес відновлення.

Ієна і долар ростуть

Ринки відреагували на цю подію негайно: інвестори не готові ризикувати і знову починають шукати активи захисту. По відношенню до всіх валют Великої десятки зросла ієна. Продовжили зростання долар і казначейські облігації США.

«Апетит до ризику скоротився, що викликало широкі покупки долара, ієни і казначейських облігацій США, в той час як акції були під тиском», — каже Масахиро Ітікава, старший стратег Sumitomo Mitsui DS Asset Management Co. в Токіо.

Читайте також: Як скандал з витоком даних фінрозвідки США змінить роботу банків

«Результати тесту Трампа на коронавірус роздмухують чутки про те, що Байден очолить президентські вибори і провокують зростання ієни і долара, — сказав Кенгу Сузукі, головний валютний стратег Mizuho Securities Co. в Токіо — Результати тесту Трампа також показують несподіване поширення коронавируса в США ».

Раніше на азіатських торгах долар показав зростання через невдачі американських парламентерів в дискусії з двопартійною угодою по новому пакету стимулів.

Конгрес США схвалив другий пакет допомоги на $ 2.2 трлн. Однак на наступному тижні Сенат може його відхилити, оскільки Білий дім наполягає на пакеті $ 1,6 трлн. І якщо це станеться, то до виборів це рішення точно не буде прийнято. Оскільки далі Конгрес йде на передвиборні канікули.

Акції реагують погано

«У президента США хвороба, яка вбиває людей. Через це люди не ризикують", — сказав Кріс Вестон, керівник дослідницького відділу брокерської компанії Pepperstone в Мельбурні.

Саме це стало причиною падіння ф'ючерсів на біржах США. Промисловий індекс Dow Jones до 01:45 за часом східного узбережжя США (08: 45 за Києвом) впав на 1,83%. Індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній ринку США, знизився на 1,78%. Індекс електронної біржі Nasdaq — на 2,06%. Правда, пізніше падіння дещо скоротилося.

Читайте також: Як заробити на «крипті» більше, ніж на біткоїні

Європейські фондові індекси в п'ятницю також відкрилися різким падінням на тлі новини про позитивний результат тесту на коронавірус у Трампа. О 02:05 за східним часом (06: 05 за Гринвічем) ф'ючерсний контракт DAX в Німеччині торгувався на 1,2% нижче, ф'ючерс на CAC 40 у Франції впав на 1,4%, а ф'ючерс на FTSE 100 у Великобританії впав на 1,3%. Впали також ф'ючерси на сировинні товари, зокрема, на нафту і мідь.

«Повідомлення Трампа може викликати нову хвилю нестабільності на ринку, оскільки інвестори готуються до президентських виборів у листопаді. Як довго триватимуть дії щодо запобігання ризику, залежить від тяжкості захворювання в Білому домі», — сказав головний інвестиційний директор швейцарської компанії Prime Partners Франсуа Саварі.

На його думку, новина про коронавірус у Трампа впливатиме на ринки сьогодні і на початку наступного тижня, але не викличе довготривалої корекції, якщо захворювання у президента США не буде серйозним.

Коментарі - 7

+
+20
bonv
bonv
2 жовтня 2020, 14:09
#
Бакс і в США бакс:))))
+
0
Nicholas2205
Nicholas2205
5 жовтня 2020, 16:01
#
Бакс в нас, в США-бак в однині)))
+
+14
Kuzyalik
Kuzyalik
2 жовтня 2020, 21:04
#
А если заразится и помрет байден (большой друг порошенко,который заявил,что для байдена повысил тарифы на 100%),то доллар опустится?
+
+1
Анна Бергер
Анна Бергер
3 жовтня 2020, 12:05
#
Не  помрут   они ,  у   них  хватит   денег   на  самые  дорогостоящие   лекарства  и  у   них  свои      личные   врачи  !   А     курс   доллара    здесь   причём  ?
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
3 жовтня 2020, 13:12
#
Название статьи: Почему доллар растет на новости о заболевании Трампа covid-19
+
0
IvanU
IvanU
3 жовтня 2020, 14:42
#
Это не доллар растёт, а гривна падает)
+
0
Sekta
Sekta
5 жовтня 2020, 9:20
#
Это не гривна падает, а цифры на экране кто-то меняет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися