Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 15:10

Реформа ДАБІ: відтепер будівництва можуть контролювати приватні компанії

Президент України Володимир Зеленський 29 вересня підписав указ про створення Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування як консультативно-дорадчого органу при президенті країни. Відтепер контроль у будівельній галузі можна передавати третім особам. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Реформа ДАБІ
Фото: dom.ria.com

Керівник Офісу президента України в місячний термін зобов'язаний внести пропозиції щодо персонального складу Координаційної ради.

Що вирішили

Національна рада реформ на засіданні у Вінниці підтримала передачу функцій контролю в будівельній галузі третім особам в рамках реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Читайте також: У Києві створять систему містобудівного моніторингу

Терміни реформування

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що реформу ДАБІ буде завершено до кінця жовтня. Раніше уряд планував провести реформу сфери містобудування до січня 2021 року.

Читайте також: Замість ДАБІ: Кабмін узаконив Державну інспекцію містобудування

Думка бізнесу

Таке рішення підтримали й учасники будівельного ринку. «Якщо держава не може впоратися з функцією контролю в будівельній галузі — її потрібно передати в приватні руки. Тільки тоді ми зможемо побороти корупцію і залучати нові інвестиції», — написав президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе в Facebook.

За його словами, передача функцій контролю в треті руки дозволить прибрати монополію і корупцію на будівельному ринку, що, в свою чергу, позитивно позначиться на інвестиційній привабливості країни і добробуті українців.

Читайте також: Мінцифри відкрило Реєстр будівельної діяльності

Рейтинг забудовників Києва за 1-2 квартали 2020

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
30 вересня 2020, 15:42
#
Час от часу не легче..
+
0
bonv
bonv
30 вересня 2020, 15:42
#
Генпідрядника питають: «Чого ти боїшся найбільше?»
- Замовника і темряви!
- Ну з Замовником все зрозуміло: раптово приїде, воно по самі вуха, не підпише нічого, не погодить і т. д. Але темноти-то чому?
- А раптом там Замовник!
+
0
bonv
bonv
30 вересня 2020, 15:43
#
У чому більшість будівельників зберігають гроші? У мріях… Як і акціонери — в котлованах:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися