Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 11:11

У «Дію» додали оплату штрафів і боргів та свідоцтво про народження

«Дія» запустила в бета-версії нові цифрові продукти: перегляд і оплата штрафів ПДР, боргів з виконавчого провадження й цифрове свідоцтво про народження. Про це повідомив у фейсбуці міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Дія» запустила в бета-версії нові цифрові продукти: перегляд і оплата штрафів ПДР, боргів з виконавчого провадження й цифрове свідоцтво про народження.
Фото: freeradio.com.ua

Міністр про нові сервіси

«Ми зробили актуальні сервіси ще більш зручними. Свідоцтво про народження вашої дитини (до 16 років) підтягнеться з Державного реєстру актів цивільного стану. Зараз тестуємо свідоцтва, видані з 2004 до 2019 року. Ще один документ у смартфоні. Відповідну постанову про його впровадження вже ухвалив уряд», — розповів Федоров.

Читайте також: У Мінцифри розповіли, як відкрити ФОП на порталі «Дія»

Крім того, в додатку з'явилася можливість переглянути і сплатити штрафи ПДР. При цьому «Дія» буде сповіщати користувачів про надходження нових штрафів. Йдеться про реєстрацію порушень за допомогою фото- та відеофіксації.

Сплатити штраф або борг тепер можна в самому додатку, вибравши один зі способів: GPay, ApplePay або ввести дані платіжної карти.

Квитанція зберігається в «Дії». Ви зможете її завантажити або відправити на мейл. Після оплати можна буде відстежити зміну статусу боргу або штрафу.

Читайте також: Цифровий ІПН і шерінг документів. У жовтні в «Дії» з'являться нові послуги

Також, за словами міністра, в розділі програми «Виконавче провадження» користувач зможе побачити перелік проваджень, де він визнаний боржником.

Нагадаємо

  • Кабмін 23 вересня ухвалив постанову, згідно з якою вводиться цифрове свідоцтво про народження дітей.
  • Також повідомлялося, що незабаром в цифрових паспортах зареєстрованих в мобільному додатку «Дія» буде відображатися актуальне місце проживання громадянина.

Коментарі - 3

+
+30
ballistic
ballistic
30 вересня 2020, 12:09
#
Отримав повідомлення про штраф за перевищення швидкості у додатку Штрафи.ЮА.
Спробував одразу ж оплатити за допомогою цього додатку — отримав запит на доступ до моїх контактів. Відмовив. Оплатити без такого дозволу неможливо. В службі підтримки додатку сказали, що це «вимога платіжної системи». Навіщо платіжній системі для проведення платежу доступ до моїх контактів пояснити не змогли :) ) )
Оплатив банківським додатком.
+
+30
kingcity
kingcity
30 вересня 2020, 12:12
#
Вірно поступили. А повідомлення про штрафи тепер можна і у Монобанку отримувати і у Приват 24.
+
+30
ballistic
ballistic
30 вересня 2020, 12:27
#
Я дівчинці з підтримки так і сказав, що з такими дивними вимогами вони програють конкуренцію )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися