Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2020, 17:12

У Мінцифри розповіли, як відкрити ФОП на порталі «Дія»

Уже майже пів року на порталі «Дія» українці можуть отримати три оновлені послуги для фізосіб-підприємців (ФОП) — створити, внести зміни і закрити ФОП. Мінцифри опублікувало відповіді на основні питання про послуги для ФОП на порталі «Дія».

Уже майже пів року на порталі «Дія» українці можуть отримати три оновлені послуги для фізосіб-підприємців (ФОП) — створити, внести зміни і закрити ФОП.
Фото: dtkt.ua

Як отримати послуги на порталі

Перш за все, щоб отримати послуги на порталі Дія, потрібен електронний підпис (КЕП). Його можна отримати онлайн в Приватбанку або у будь-якого кваліфікованого постачальника електронних довірчих послуг. Без цього зареєструвати, закрити або внести зміни у ФОП буде неможливо.

Заяву на відкриття або внесення змін у ФОП можна подати протягом 10 хвилин. Подача заяви про закриття займає 2 хвилини.

Читайте також: Книгу обліку доходів ФОП скасували. Зеленський підписав закон

Наприклад, дані, які громадянин уже раніше вводив на порталі Дія, автоматично підтягуються до заяви. Так само, як і дані з електронного підпису. Всі послуги на порталі Дія можна отримати безкоштовно.

Як зрозуміти, який потрібен КВЕД

На порталі є тест і підказки для вибору видів діяльності. Також є зручний пошук по номеру КВЕД і за ключовими словами. Під час реєстрації слід звернути увагу, що КВЕД, який записаний першим, вважається основним. Тому варто уважно перевірити цей момент.

Читайте також: Електронний кабінет і спрощення роботи ФОПів. Рада прийняла закон

Як самостійно вибрати тип оподаткування

Під час відкриття ФОП також потрібно вибрати систему оподаткування: загальну або спрощену. Розібратися, яка група підходить, досить легко, оскільки система містить багато підказок за обсягом оподаткування та тих податків, які необхідно буде платити.

Група оподаткування також залежить від обраного КВЕД. Система просто заблокує вибір тих груп оподаткування, які недоступні для вибраного типу діяльності. Це зручно, адже користувач не зможе помилитися на цьому етапі.

Після подання заяви на реєстрацію ФОП реєстратор розглядає заяву і вносить дані до Єдиного держреєстру. Реєстрація відбувається протягом одного дня. Після цього можна працювати ФОПом.

Коментарі - 5

+
+15
qZen
qZen
20 серпня 2020, 17:19
#
Для начала вы должны войти.
+
+5
locustsucol
locustsucol
20 серпня 2020, 18:00
#
Для начала нужно чтобы этот софт писали без слива информации неизвестно кому, и урегулировать его работу на законодательном уровне.
Вся эта «дія» - профанация.
+
0
offizier
offizier
20 серпня 2020, 18:06
#
Нехай ще додадуть функціонал, щоб можна було дадати нові КВЕДи до вже існуючого фопа
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
20 серпня 2020, 20:35
#
Це переможні реформи в діі?! Ого який розмах! Я про цю дію вже другий рік слухаю. Це все на що ви зєлєні спроможні?!
+
0
hazya
hazya
20 серпня 2020, 22:16
#
Для начала это должно работать! Ни вчера ни сегодня внести изменения в ФОП через ДИЯ нельзя. Что то не работает...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися