Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 17:10

Дебати Трампа і Байдена: як відреагують акції на успіх кожного з них

У вівторок кандидати на пост президента США — республіканець Дональд Трамп і демократ Джозеф Байден — проведуть перші передвиборчі теледебати в Клівленді (штат Огайо). Міжнародне агентство Reuters проаналізувало, як відреагує на цю подію фондовий ринок.

Трамп і Байден зустрінуться віч-на-віч на сцені актового залу університету Case Western Reserve University. Трансляцію теледебатів вестимуть усі найбільші телекомпанії починаючи з 21:00 за часом східного узбережжя США (04: 00 за Києвом середи) протягом півтори години без перерви на рекламу.

Перші дебати між президентом Дональдом Трампом і кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом можуть призвести до волатильності на фондових ринках США.

Читайте такожGoldman Sachs: коронавірус змінив валютний ринок

Акції компаній, пов'язаних зі світовою торгівлею та відновлюваними джерелами енергії, можуть зрости, якщо Байден успішно виступить на дебатах у вівторок. А акції паливних компаній і оборонних підрядників можуть вирости в разі, якщо краще враження справить Трамп.

Перший з трьох запланованих раундів дебатів припаде на дуже непростий для Уолл-стріт час. Індекс S&P 500 знизився приблизно на 10% з рекордних максимумів за останні тижні. Інвестори стурбовані тривалим відновленням після викликаного коронавірусом спаду і невизначеністю, пов'язаної з президентськими виборами, включаючи можливість затримки з оголошенням переможця.

Якщо один з кандидатів у вівторок виявиться явно сильнішим, «дебати можуть стати грою окремих акцій і секторів», сказав Джек Аблін з Cresset Wealth Advisors. «Наприклад, я думаю, що для Apple життя при Байдені було б набагато простіше, ніж життя при Трампі», — уточнив він, маючи на увазі торговий конфлікт Трампа з Китаєм.

Читайте також: У вересні відновлення китайської економіки сповільнилося

Деякі акції та активи більш чутливі до результатів дебатів, навіть якщо ширші ринки зазвичай не звертають на них уваги. Наприклад, дебати 26 Вересня 2016 року між Трампом і Хілларі Клінтон призвели до зростання мексиканського песо на 2%, а також зміни цін на нафту, золото і казначейські облігації. Це показало дослідження Мічиганського університету та Дартмутського коледжу.

Багато інвесторів думають, що Байден, швидше за все, підвищить податки, а Трамп, який виступає за дерегуляцію, в цілому буде краще для фондових ринків. При цьому перемога Трампа може викликати побоювання з приводу напруженості у відносинах Вашингтона з Пекіном.

Акції, за якими варто стежити після президентських дебатів

Потенційні лідери після успішного виступу Байдена на дебатах:

Компанія Сектор
Tyler Technologies Управлінські технології
HMS Holdings Інновації в охороні здоров'я
Molina Healthcare Керована медична допомога
Brookfield Renewable Partners Екологічно чиста енергетика
AECOM Інфраструктура
Kansas City Southern Світова торгівля

Джерело: : Global Policy Index

Потенційні лідери після успішного виступу Трампа на дебатах:

Компанія Сектор
Occidental Petroleum Енергетика США
Enterprise Products Partners Енергетика США
Raytheon Оборонне виробництво
Lockheed Martin Оборонне виробництво
Turning Point Brands Тютюнова промисловість
Enova International Фінансове дерегулювання
 

Джерело:: Global Policy Index

Букмекери вважають, що шанси Байдена перемогти Трампа на виборах 3 листопада становлять 53%, в порівнянні з 61% на початку серпня (згідно з даними RealClearPolitics).

Індекс S&P 500 може зрости приблизно на 1% наступного дня після перемоги Байдена, або впасти на 4% після переобрання Трампа, згідно з аналізом Cornerstone Macro, заснованому на статистичному порівнянні поточних цін активів і коефіцієнтів ставок на результат виборів.

Коментарі - 1

+
0
ballistic
ballistic
30 вересня 2020, 13:58
#
Трамп заслуговує на те, щоб йому вказували на його місце:
https://www.youtube.com/watch?v=LxZM5wB3nVM
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися