Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 15:33

Goldman Sachs: коронавірус змінив валютний ринок

Традиційні стратегії «керрі-трейд» і хеджування більше не працюють на Форексі, зазначає Goldman Sachs.

Традиційні стратегії «керрі-трейд» і хеджування більше не працюють на Форексі, зазначає Goldman Sachs.
Фото: rusvest.ru

«Рецесія, спровокована пандемією коронавірусу, трансформувала «керрі» і волатильність валютного ринку», — пишуть експерти Goldman Sachs. — «Це призвело до того, що сьогодні хеджування валютних ризиків більше не працює для міжнародних інвесторів так, як раніше».

Інвестиції в валюти

Інвестиції в валюти країн, що розвиваються мають довгострокову цінність за рахунок «керрі», відзначають аналітики банку.

А ось покупка валюти G10 проти іншої такої ж валюти при відсутності «керрі» не створює ніяких довгострокових передумов для заробітку і лише є потенційним джерелом непотрібної волатильності, за яку інвестор не отримує ніякої плати.

Читайте також: Інвестори масово вкладаються в компанії-пустушки

Купівля однієї валюти G10 проти іншої (наприклад, євро проти франка) не принесла в цьому році нічого, крім ризиків: курс майже не змінився з початку року, реального «керрі» немає, зате спостерігалися досить різкі ринкові рухи.

Прогноз аналітиків

В найближчі роки міжнародні інвестори, особливо з Європи і Японії, будуть все частіше хеджувати валютні ризики за допомогою долара, який все ще має невеликий «керрі».

Раніше подібні ризики хеджувалися іншими способами, наприклад, шляхом покупки волатильності.

Читайте також: Американський економіст прогнозує крах долара до кінця 2021 року

Що таке «керрі-трейд»

Carry trade — стратегія отримання прибутку на валютному ринку за рахунок різної величини процентних ставок.

В основі стратегії лежить те, що в різних державах величини процентних ставок в національній валюті можуть істотно відрізнятися тривалий час, що дозволяє зайняти кошти під низькі процентні ставки, конвертувати їх в іншу валюту і розмістити під більш високі відсотки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися