Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 11:35

Баффет продав акції постачальника медпослуг DaVita на $176 мільйонів

Компанія Воррена Баффета Berkshire Hathaway 17 вересня продала 2 млн акцій постачальника медичних послуг DaVita. Про це пише РБК з посиланням на видання Barron's.

Компанія Воррена Баффета Berkshire Hathaway 17 вересня продала 2 млн акцій постачальника медичних послуг DaVita.
Фото: hromadske.ua

За скільки продали акції

Сума, отримана Berkshire Hathaway за акції, склала $176 млн, або в середньому $88 за акцію.

Що відомо про DaVita

DaVita за результатами другого кварталу входила в топ-10 портфеля Berkshire Hathaway і була єдиною компанією з сектора охорони здоров'я в десятці. Зараз — після продажу — він володіє пакетом в 31,7%, або 36,1 млн акцій, про що свідчить документ Комісії з паперів і бірж (SEC).

Читайте також: Нова покупка. Баффет вкладеться в стартап Snowflake

Котирування DaVita пішли вниз після того, як стало відомо про угоду Баффета. На час закриття ринку в п'ятницю, 25 вересня, акції втратили у вартості 7%. Раніше, з початку року і до 17 вересня, ринкова вартість DaVita збільшилася на 20%.

DaVita — великий постачальник медичних послуг. Основний напрямок діяльності компанії — послуги діалізу. DaVita займає 37% ринку діалізу США. У неї 2753 амбулаторних діалізних центри в США і 259 амбулаторних діалізних центрів в десяти інших країнах.

Читайте також: Баффет продав ще 100 мільйонів акцій Wells Fargo

Експерти, опитані сервісом Refinitiv, очікують, що протягом найближчого року акції DaVita подорожчають на 16,57%, до $ 97,8 за цінний папір. Проте в середньому аналітики рекомендують тримати акції медичної компанії.

Нагадаємо

6 липня Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, керований мільярдером Уорреном Баффетом, купив газові активи в американської Dominion Energy.

Читайте також:Подарунок на 90-річчя: Баффет купив акції п'яти провідних японських торгових компаній

24 липня Berkshire Hathaway Уоррена Баффетазбільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх на $800 млн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися