Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2020, 18:47

Суд зобов'язав ФГВФО виплатити 30,5 мільйона недержавному пенсійному фонду

Апеляційний адмінсуд зобов’язав Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виплатити НПФ «Перший національний відкритий пенсійний фонд» майже 30,5 млн грн. Про це йдеться в постановах суду від 22 вересня.

ФГВФО зобов'язаний сплатити НПФ
Фото: bankruptcy-ua.com

Рішення суду

Суд зобов'язав ФГВФО як ліквідатора Імексбанку повернути 30 млн 450 тис. 736,08 грн пенсійних активів ВНПФ «Перший національний відкритий пенсійний фонд», що знаходяться на депозитних рахунках неплатоспроможного Імексбанку.

Також суд зобов'язав Фонд виплатити нараховані, але не виплачені відсотки за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна (активів) Імексбанку.

Читайте також: Недержавний пенсійний фонд: що це, як вибрати НПФ і відкрити рахунок

Депозит ВНПФ «Перший національний відкритий пенсійний фонд» обсягом 30,5 млн грн виявився найбільшим серед інвестиційних коштів НПФ, що «зависли» у неплатоспроможних банках.

Схожі сюжети

Така сама ситуація склалася після віднесення банку «Аркада» до неплатоспроможних. Під загрозою втрати інвестицій опинилися близько 26 тис. фізичних осіб, які були учасниками пенсійних програм банку (їхні кошти на рахунках банку становили близько 400 млн грн) та близько 13 тис. довірителів ФФБ, які вклали свої кошти в будівництво житлової нерухомості, але житло поки що не отримали.

Читайте також: Що робити інвесторам Аркади. Чиновникам запропонували план порятунку

Дев'ять НПФ й один лайфовий страховик «Граве Україна страхування життя» намагаються за допомогою судів стягнути з Фонду гарантування вкладів свої депозити сумарно майже на 66 млн грн.

Нагадаємо

  • Кошти інвесторів (вкладників) у пенсійні програми не поширюються гарантовані виплати з Фонду гарантування вкладів фізосіб і такі кошти не включаються до ліквідаційної маси при ліквідації банку.

Коментарі - 1

+
0
ccc2013
ccc2013
29 вересня 2020, 12:40
#
И как после этого вкладывать деньги в негосударственные пенсионные фонды??
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися