Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2020, 16:20

Фонд гарантування виставив на продаж пул активів трьох банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) запланував на 29 жовтня 2020 року проведення аукціону з продажу пулу активів трьох неплатоспроможних банків — ВТБ Банку, Родовід Банку і банку «Фінансова ініціатива». Про це Фонд повідомив на своєму сайті.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) запланував на 29 жовтня 2020 року проведення аукціону з продажу пулу активів трьох неплатоспроможних банків — ВТБ Банку, Родовід Банку і банку «Фінансова ініціатива».
Фото: www.pic.kiev.ua

«Ці активи раніше вже неодноразово виставлялися на продаж як індивідуально, так і в складі пулів, але не знайшли свого покупця», — сказано в повідомленні.

Загальна сума боргу

Відзначається, що загальна сума заборгованості по кредитах у складі пулу становить 13,1 млрд грн. Середній термін прострочення по кредитах — 8 років. У забезпеченні за кредитними договорами перебувають комерційна і житлова нерухомість, земельні ділянки, транспорт, обладнання, товари та ін.

Стартова ціна пулу становить 503,4 млн грн.

В основі пулу — понад 120 прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з фізичними та юридичними особами, 9 об'єктів нерухомості в Дніпропетровській області, понад 1300 позицій дебіторської заборгованості та майнові права за векселями.

Судові справи

По більшості кредитів тривають судові справи. Зокрема, по 39 кредитним договорам відкрито провадження Державної виконавчої служби, по 12 — кримінальні справи.

Продаж відбудеться на майданчику FFN за голландською моделлю аукціону.

Раніше

31 серпня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізосіб на «голландському» аукціоні продав пул активів Дельта Банку, в який увійшли права вимоги за кредитами юросіб і фізосіб на 20 млрд грн.

Читайте також: Фонд гарантування продав активи 6 банків-банкрутів на 79,74 мільйона

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися