Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2020, 12:26

В Україні створюють фонд на $100 мільйонів для інвестицій у проблемні борги

Група інституційних інвесторів з Європейського Союзу, США та української фінансової групи Investohills створили фонд «Інвестохіллс Хеліантус» у розмірі $100 млн. Мета Фонду — інвестиції в українські проєкти в сфері врегулювання проблемної заборгованості. Про це повідомляє компанія Investohills на власному сайті.

Група інституційних інвесторів з Європейського Союзу, США та української фінансової групи Investohills створили фонд «Інвестохіллс Хеліантус» у розмірі $100 млн.
Фото: finclub.net

Як починалося

Формування активів фонду почалося з підписання перших угод на кілька десятків мільйонів доларів з пулом зарубіжних інвесторів для інвестування коштів фонду «Інвестохіллс Хеліантус» в українські проблемні активи і борги. Перша емісія акцій фонду обсягом 1 млрд грн у червні 2020 року була узгоджена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). На сьогодні емісію повністю розподілено серед інвесторів.

19 серпня 2020 року фонд «Інвестохіллс Хеліантус» закрив свою першу угоду: придбав у ФГВФО портфель проблемних активів банків ВТБ, Родовід і Фінансова ініціатива на суму 1,314 млрд грн.

Читайте також: Інвестиції в борги: Як заробити більше 20% річних

Чому ринок проблемних боргів

Створення в Україні спеціалізованого фонду по роботі з проблемною заборгованістю, який акумулює кошти великих іноземних інвесторів, — це свідчення трансформації ринку проблемних боргів, що відповідає стандартам загальносвітової практики роботи з такими активами.

«Ми бачимо великий попит і інтерес іноземних інвесторів з Європейського Союзу і США, що спеціалізуються на інвестиціях в проблемні активи і неліквідні боргові інструменти. Поява спеціалізованого фонду «Інвестохіллс Хеліантус» і його масштаби — найкращий індикатор інвестиційної привабливості українського боргового ринку», — прокоментував засновник і керуючий партнер Investohills Андрій Волков.

Що заважало зробити це раніше

Український ринок проблемних боргів цікавий іноземним фондам, що спеціалізуються на таких інвестиціях. Але їх зупиняли українські особливості — слабкий захист прав кредиторів на рівні законодавства і судової влади. Шляхи вирішення питання — повний цикл супроводу інвестиційно привабливих угод з проблемними боргами.

Інтереси пулу іноземних інвесторів в Україні представлятиме фінансова група компаній Investohills.

Що відомо про групу компаній Investohills

Група компаній Investohills - найбільший незалежний оператор українського ринку проблемних боргів, що спеціалізується на врегулюванні проблемної кредитної заборгованості перед фінансовими та банківськими установами в корпоративному і роздрібному сегментах.

За підсумками 2019 року група Investohills викупила понад 50% проблемної заборгованості, права вимоги по якій були виставлені на аукціони Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. 

Коментарі - 1

+
+30
Kuzyalik
Kuzyalik
25 вересня 2020, 14:02
#
Человеческим языком: коллекторы с дипломами эмбиэй будут выбивать долги для соросячих кредиторов,налоги будут расти,ахметовские тарифы повышаться,доллар будет расти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися