Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2020, 12:06

НБУ затвердив Наумова, але банком все ще керує Пишний

Андрій Пишний залишається діючим головою правління Ощадбанку до моменту призначення наглядовою радою Сергія Наумова головою правління. Про це повідомили в пресслужбі банка.

Андрій Пишний залишається діючим головою правління Ощадбанку до моменту призначення наглядовою радою Сергія Наумова головою правління.
Фото: ua.news

Роз'яснення банку 

В Ощаді зазначили, що відповідно до повідомлення НБУ регулятор погодив Сергія Наумова як кандидата на посаду голови правління Ощадбанку до призначення його на посаду.

Андрій Пишний залишається діючим головою правління Ощадбанку до моменту призначення наглядовою радою Сергія Наумова головою правління.

Про призначення Наумова буде повідомлено окремо.

Передісторія

Національний банк України 22 вересня 2020 рокупогодив кандидатуру Сергія Наумова на посаду голови правління державного Ощадбанку. Рішення ухвалено за результатами розгляду пакета документів та співбесіди, проведеної правлінням Національного банку.

У березні 2020 року був оголошений конкурс на голову правління Ощадбанку, але на початку травня його скасували та оголосили новий.

Глава Ощадбанку Андрій Пишний вирішив не брати участь у конкурсі. У фінал вийшли п'ять кандидатів: Геннадій Хелемський — керівник одного з департаментів Укргазбанку, Галина Пахачук — заступник голови Приватбанку, Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку, Антон Тютюн — заступник голови в Ощадбанку, Сергій Магдич — заступник ПУМБу.

18 червня стало відомо, що у конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг чинний глава Піреус Банку Сергій Наумов.

24 червня перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Нацбанк вітає завершення конкурсу на посаду нового глави Ощадбанку та вважає його таким, що відбувся.

Пізніше Печерський суд заблокував призначення Сергія Наумова головою правління державного Ощадбанку за позовом одного з учасників конкурсу Геннадія Хелемського.

Читайте також: Призначення глави Ощадбанку заблокували — ЗМІ

15 вересня Печерський суд скасував свій вердикт про припинення рішення наглядової ради Ощадбанку про визнання Сергія Наумова переможцем конкурсу на посаду голови правління банку.

Читайте також: Суд розблокував призначення керівника Ощадбанку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися