Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2020, 10:28

Пишному знайшли заміну. Сергій Наумов обраний головою Ощадбанку — ЗМІ

За більшістю голосів перемогу в конкурсі на голову правління Ошадбанку отримав діючий голова Піреус Банку Сергій Наумов. Про це повідомили FinClub банкіри.

17 червня члени наглядової ради банку заслухали трьох кандидатів на посаду голови та ввечері провели голосування.

24 червня наглядова рада Ощадбанку має розглянути відставку голови Андрія Пишного та призначення Сергія Наумова, якого потім має затвердити НБУ.
 

Передісторія

  • Результати першого конкурсу були відмінені за «непередбачуваними зовнішніми обставинами», тому що в них перемагав діючий голова Ощадбанку Андрій Пишний.
  • 5 березня Ощадбанк оголосив конкурс на посаду голови правління.

  • У серпні 2019 року Нацбанк відхилив кандидатури більшості членів наглядової ради Ощадбанку, які почали роботу в червні.

  • Одна з причин – процедура переобрання главою банку Андрія Пишного без оголошення конкурсу.

  • Також регулятор вказував на конфлікт інтересів у одного з членів наглядової ради – Шевки Аджунера (одночасно головував у наглядових радах державних Ощадбанку та клієнтів банку Укренерго та Укрзалізниці).

  • Аджунер судиться з НБУ і вже здобув перемогу в першій інстанції.

  • Андрій Пишний був призначений керівником Ощадбанку в березні 2014 року.

Що відомо про Сергія Наумова

Його трудовий шлях розпочався за межами банківської сфери.

Наумов працював у КВО ім. Артема «Київський машинобудівний завод», тренером по карате спортивного клубу «Сокіл», інспектором з режиму Бюро інформації та безпеки «ІББ», маркетологом ТОВ «Аргонавт», фінансовим директором малого підприємства «Фірма «Восток-4».

Банківську кар'єру розпочав в Першому українському міжнародному банку, де працював спеціалістом відділу кредитних операції комерційного управління; спеціалістом, а потім старшим спеціалістом відділу кредитного аналізу кредитного управління.

З 1997 по 2000 роки працював у PricewaterhouseCoopers – професійним консультантом представництва фірми «Прайс Уотерхаус» в Україні, аудитором третьої категорії ТОВ «ПрайсуотерхаусКуперс».

З 2000 року до лютого 2006-го обіймав різні посади в Райффайзенбанку Україна, піднявшись до позиції очільника управління корпоративних клієнтів. Він працював у банку експертом з кредитного аналізу відділу кредитного аналізу управління корпоративних клієнтів та торговельного фінансування; потім – начальником відділу кредитного аналізу; заступником начальника управління з контролю за ризиками/начальник відділу кредитного аналізу; начальником управління корпоративних клієнтів.

З 22 лютого 2006 року до грудня 2008-го був заступником голови правління–начальником департаменту корпоративного бізнесу Укрсиббанку, а з 19 грудня 2008 року почав виконувати обов'язки голови правління банку.

Головою правління Укрсиббанку його призначили 12 лютого 2009 року, але НБУ погодив його на цій посаді лише 8 липня. На ній він пропрацював до 6 вересня 2010 року.

Але ще 8 липня 2010 року наглядова рада Правекс-банку призначила Сергія Наумова головою правління саме з 6 вересня — НБУ його погодив 8 жовтня. Покинув банк 30 вересня 2012-го.

Після цього став радником голови правління Дочірнього банку Сбербанку Росії, а з 19 червня 2013 року його призначили заступником голови правління (НБУ погодив його 17 липня) – на цій посаді пропрацював до 7 серпня 2014-го.

23 вересня 2014 року Сергій Наумов очолив правління Піреус Банку МКБ (НБУ погодив 23 грудня).

Коментарі - 4

+
0
bobmarle
bobmarle
18 червня 2020, 11:03
#
Неужели банкира наняли для гос. банка? Ого! Вот он удивиться, когда будет принимать дела.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 червня 2020, 11:27
#
Сам напросился - никто его туда силком не тянул...
+
+26
ramarren
ramarren
18 червня 2020, 13:04
#
А подчиненные как удивятся, когда узнают, что у них босс - тренер по каратэ!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 червня 2020, 14:11
#
Возможно, станут более ответственно относиться к указаниям руководства...

Ведь тренер по каратэ владеет определёнными навыками и может применить их...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися