Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2020, 9:01

Tesla за $25 тисяч. Що пообіцяв Маск на Battery Day

22 вересня Ілон Маск провів довгоочікуваний для багатьох захід. Він називається Battery Day і присвячений досягненням компанії в області розробки і покращенню ключового компонента кожної Tesla — батареям. Про це пише AIN.UA.

Під час довгоочікуваного Battery DayГлава компанії Tesla Ілон Маск пообіцяв до 2023 року почати випуск електромобіля за $25 000 і підвищити обсяги виробництва акумуляторів до 20 млн штук на рік, передає HighTech Plus.
Презентацію дивилися як у автокінотеатрі/Фото: ain.ua

Про що говорили на Battery Day

Ніяких нових автомобілів Ілон Маск не показав, вся презентація була присвячена ключовому елементу — батареям.

Tesla S в новій версії Plaid. Раніше найпотужнішою Tesla S була версія Ludicrous, але завдяки новим розробкам компанії Маска вдалося досягти більшої продуктивності. Tesla S Plaid буде їхати 0-100 км/год менш ніж за 2 секунди, при цьому дальність ходу автомобіля — близько 830 км. Для компанії це рекорд, зараз її машини так швидко і так довго не їздять. Правда, за таке задоволення треба сильно доплатити — ціна становить $139 990.

Зараз в найдорожчій комплектації автомобіль обійдеться менше сотні тисяч доларів. Сам автомобіль вже можна замовити, але чекати треба буде до кінця 2021-го — ще рік.

Читайте також: Tesla може бути найнебезпечнішою акцією на Уолл-стріт

Зараз компанія замовляє батареї у Panasonic. Ця співпраця продовжиться ще якийсь час, але команда інженерів Tesla працює над батареями власної розробки. Вони повинні бути в 6 разів потужніше, що дозволить збільшити дальність ходу машини на 16%. Крім того, завдяки in-house розробці самі акумулятори стануть дешевше, що дозволить знизити ціну автомобіля. За попередніми даними, Tesla зможе зробити батарею вдвічі дешевше, що дозволить довести майже до рівної вартість електрокарів і машин з ДВС.

Також Маск розповів про плани на будівництво нового заводу з виробництва катодів, а також — що він відмовиться від використання кобальту в них. Правда, де буде новий завод і коли відмова запрацює - поки невідомо.

Tesla за $ 25 тисяч

Найбільший анонс — він же «повторюваний». Маск сказав, що завдяки новим технологіям виробництва акумуляторів (що дозволить зробити їх дешевшими), компанія Tesla зможе випустити машину за $ 25 000. Зараз найдоступніший варіант коштує понад $ 35 000. На це потрібно близько трьох років.

Інвестори незадоволені

Останні кілька місяців акції Tesla росли як біткоін: в десять разів за рік. Однією з причин такого зростання експерти називали великі очікування від цього самого івенту — Battery Day. Всі чекали великого прориву і покращень. Маск розповів, що вони будуть і як показує практика, він частіше виконує свої обіцянки, ніж просто говорить. Але виявилося, що інвестори не готові чекати: нові розробки їм потрібні тут і зараз, а не «через три роки».

Читайте також:Акції Tesla: «бульбашка» або перспектива на майбутнє?

Ще під час презентації вартість акцій компанії почала падати, до кінця дня Tesla втратила майже 6%. Крім того, впали ціни на акції підрядників компанії з постачання батарей: якщо Tesla і правда розробляє свої батареї, то приблизно з 2022 року цілий пул компаній втратить великий обсяг замовлень на поставки.

Що кажуть експерти

Втім, як запевняють експерти, серйозно ставитися до падіння вартості акцій Tesla поки не варто. Через наплив непрофесійних інвесторів на ринок, будь-які новини (не радісні) можуть більш різко відбиватися на ринку.

Очікування Маска

Сам же Маск впевнений, що в цьому році компанія таки продасть більше 500 000 автомобілів (у минулому році 367 000), а в майбутньому, завдяки новим дешевшим батареям, зможе значно збільшити продажі по всьому світу.

Читайте також: Топ-10 найдорожчих автомобільних брендів світу (інфографіка)

Коментарі - 9

+
+41
bonv
bonv
24 вересня 2020, 9:19
#
Tesla S Plaid буде їхати 0-100 км/год менш ніж за 2 секунди, при цьому дальність ходу автомобіля — близько 830 км. Супер. І ціна теж:)
+
0
bonv
bonv
24 вересня 2020, 9:19
#
В Сколково представили первый российский электромобиль. Автомобиль проезжает 100 метров всего за 3 секунды!
- А дальше?
- А дальше все... Вилка из розетки вылетает:)))))
+
0
bonv
bonv
24 вересня 2020, 9:21
#
Інвестори завжди незадоволені, коли привикли заробляти більше ніж очікували і так привикли, що на менше не згідні:)))
+
0
aktibuhs
aktibuhs
24 вересня 2020, 9:39
#
Еще, вроде, маск сказал, что уже через месяц смогут запустить машину на полном автопилоте. (но эту инфу услышал не из оригинала, а из других новостей)
+
0
ballistic
ballistic
24 вересня 2020, 14:34
#
«на полном автопилоте»
— він про це вже давно пише, але все відносно.
В абсолютному розумінні автопілот, який потребує щоб людина тримала руки на кермі, не можна назвати повним.
+
0
aktibuhs
aktibuhs
28 вересня 2020, 14:12
#
Посмотрел эту презентацию, на ней он и слова про автопилот не сказал. Я буду считать полным автопилот, когда сяду в машину скажу ехать куда-то и она приедет, при этом макссимум что она спросит это каким путем поехать (даже если по правилам прийдется держать руки на руле)
+
0
ballistic
ballistic
28 вересня 2020, 16:16
#
«Я буду считать полным автопилот, когда...»
— є ось такий варіант класифікації рівнів авто-пілота
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
24 вересня 2020, 9:42
#
Будет ли доллар по 29 гривен и зачем Нацбанк ослабляет гривну

https://www.youtube.com/watch?v=9ENCIxIeS2g&feature=youtu.be

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,

оставляйте комментарии с вопросами под видео
+
0
bonv
bonv
24 вересня 2020, 15:03
#
Volkswagen вирішив потіснити Маска на ринку електромобілів: презентовано електрокросовер ID.4
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/transport/nimeckiy-brend-volkswagen-prezentuvav-sviy-pershiy-povnistyu-elektrichniy-krosover-id-4-novini-ukrajina-11158385.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися