Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2020, 18:55

Від маршруток до літаків. В Україні запустили SmartTicket

Міністерство інфраструктури 22 вересня запускає пілотний проект по впровадженню єдиного електронного квитка для різних видів транспорту SmartTicket. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на форумі Infrastructure Digital Day в Києві.

Міністерство інфраструктури 22 вересня запускає пілотний проект по впровадженню єдиного електронного квитка для різних видів транспорту SmartTicket.
Фото: unian.net

«Сьогодні ми офіційно даємо старт пілотному проєкту єдиного цифрового квитка SmartTicket. Він дозволить не ходити по різних місцях, щоб купити квитки, автобусні, залізничні квитки, а все отримати в одному місці в кілька кліків», — підкреслив Криклій.

Єдиний інтерфейс

Єдиний квиток повинен включати всі маршрути на різних видах транспорту. При цьому система обчислює всі стикування і надасть найбільш вигідну пропозицію. Додатково за бажанням можна буде вибрати проміжні пункти, бажану дату прибуття.

Нововведення — система Smart Ticket знайде квиток навіть за годину до відправлення. І нарешті можна буде онлайн купити квиток на електричку.

«Квитки можна придбати на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua і на SmartTicket.gov.ua», — повідомив Криклій в своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Від маршруток до літаків. Міністер повідомив, коли повноцінно запрацює SmartTicket

З ким реалізовуватимуть пілот

Єдиний електронний квиток SmartTicket у листопаді буде доступний для компаній SkyUp і Gunsel Lines, а також приміських поїздів Укрзалізниці.

На першому етапі цей квиток буде доступний для поїздів внутрішнього сполучення далекого прямування і міського е-квитка в Києві.

До проєкту може приєднуватися будь-яка компанія, що продає квитки в форматі онлайн.

У грудні планується розпочати співпрацю з Bolt.

Крім того, орієнтовно протягом місяця до Smart Ticket підключать весь муніципальний транспорт Києва.

В яких містах працюватиме

Зараз один проїзний на всі види громадського транспорту діє в таких містах, як Київ, Харків і Дніпро. Криклій запевнив, що до кінця року послуга буде можлива в усьому столичному транспорті, в Харкові, Маріуполі та Львівській області.

Ціна квитка

Вартість єдиного квитка дорівнюватиме вартості окремих квитків, але Міністерство доопрацьовує так звану економічну складову сервісу.

Планується програма лояльності — знижки, накопичення відстаней тощо.

Як повернути квиток?

Наразі повернення квитка поки обмежене часовими рамками і сумою. Однак єдиний квиток гарантує повернення 100% вартості. Для цього на сайті SmartTicket.gov.ua є розділ «Повернення квитків», де потрібно буде заповнити форму.

Хронологія запуску SmartTicket

  • Влада столиці планувала повний перехід транспорту на е-квиток з 1 листопада 2019 року, однак перенесла цей термін на 1 квітня 2020 року.
  • 2 червня 2020 року Міністерство інфраструктури знову анонсувало запуск єдиного електронного квитка для метро і залізниці в Києві.
  • Планувалося, що з 1 липня Київ остаточно перейде на електронний квиток. Повідомлялося, що розрахуватися за проїзд у громадському транспорті можна буде виключно безготівковим способом. Також у столиці з липня планували частково змінити правила пільгового проїзду в міському громадському транспорті.
  • 1 липня 2020 року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про відстрочку повного переходу на єдиний електронний квиток у громадському транспорті столиці до кінця року.
  • 29 липня 2020 року Кабмін схвалив запуск єдиного електронного квитка на різні види транспорту.

Читайте також: Мобільні оператори запустили 4G ще на 7 станціях метро

Коментарі - 8

+
0
Італій .
Італій .
22 вересня 2020, 19:40
#
В Украине запустили SmartTicket.

Только даже в Киеве по нему проехать - нельзя. Тикет настолько смарт что просто не дает возможности владельцу пользоваться таким убогим транспортом.
+
0
Італій .
Італій .
22 вересня 2020, 19:50
#

Единый электронный билет SmartTicket в ноябре будет доступен для компаний SkyUp и Gunsel Lines, а также пригородных поездов Укрзализныци.

Запустили, ага
+
+15
Італій .
Італій .
22 вересня 2020, 19:53
#
Сейчас один проездной на все виды общественного транспорта действует в таких городах, как Киев, Харьков и Днепр.

В Харькове — не действует. И это неединый проездой, это единый только для метро, троллейбуса и трамвая способ оплаты с заранее приобретенной и пополненной с помощью наличных картой. То что можно было изначально сделать с помощью обычных бесконтактных платежей предлагаемых Мастеркардом, Визой, а так же Гугл Пей, Эпл Пей и вот теперь Ми Пей. Нет, надо было впендурить своё ни с чем не совместимое решение для попила коммунального бабла и стабильного дохода на комиссиях.
+
+15
Kuzyalik
Kuzyalik
22 вересня 2020, 20:02
#
Цэ ж пэрэмога! А как этот е-тикет будет действовать в куевских маршрутках?
+
0
An GenShuo
An GenShuo
22 вересня 2020, 20:25
#
Давно пора по Украине провести бесконтактную оплату во всех городах в общественном транспорте, а покачто какаято - глупая идея.
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
22 вересня 2020, 20:29
#
Есть проездные билеты.Зачем выдумывать велосипед? Хотя да,бабки от продажи билетов капают в КП «Горэлектротранс»,а бабули от е-тикета будут капать соросячим выродкам на какой-то оффшор.
+
0
Finjozik
Finjozik
23 вересня 2020, 9:25
#
Інфраструктура починається з якісних доріг....
+
0
ballistic
ballistic
23 вересня 2020, 12:34
#
"Єдиний квиток повинен включати всі маршрути на різних видах транспорту"
— не працює.
Навіть в аеропорт Бориспіль з Києва не може знайти квиток
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися