Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2020, 16:25

Російські банки збільшили запаси золота до нового історичного рекорду

У перерахунку на золото запаси російських банків відновили історичний рекорд: на звітну дату вони становили 121 т, що на 10,9% вище максимуму, досягнутого в жовтні 2019 року (109,1 т). Про це пише РБК.

У перерахунку на золото запаси російських банків відновили історичний рекорд: на звітну дату вони становили 121 т, що на 10,9% вище максимуму, досягнутого в жовтні 2019 року (109,1 т).
Фото: mind.ua

Запаси ростуть

У серпні кредитні організації збільшили запаси дорогоцінних металів на 23,3 т в перерахунку на золото, відзначають аналітики. За їхніми оцінками, це самий помітний приріст на балансах банків за весь час розкриття статистики.

Читайте також: Як купити золото в банку

Як випливає зі статистики ЦБ, російські банки почали нарощувати вкладення в дорогоцінні метали в травні, після півроку розпродажів. Зміну тактики експерти пояснили в тому числі зростанням цін на золото на тлі побоювань через другу хвилю пандемії.

Читайте також: Інвестиції в золото: як це працює

Що відбувається на українському ринку

На українському ринку найбільший ривок за останні 5 років, за винятком нинішнього рекорду, золото зробило в 2015 р. Тоді в лютому його вартість досягла свого рекордного значення — 1 077,94 грн за 1 грам (близько $51). Головною причиною тому стала глибока девальвація гривні.

Нинішнє зростання цін на золото на внутрішньому ринку повторює світові тенденції.
Не виключено, що вже в недалекому майбутньому інтерес до золота зросте не тільки серед інвесторів, але і серед фінустанов. В результаті кількість гравців, як і «золотих» продуктів, може значно збільшитися.

Більшість аналітиків вважає, що вартість золота продовжить зростати, особливо якщо ситуація з коронавірусом посилиться. «У золота зараз реальна перспектива на вересень перетнути кордон $ 2000 за унцію, на грудень — $ 2200", — говорить Андрій Львів.

Незважаючи на всі нюанси, українському інвестору вигідно вкладатися в золото. Але цікавим і прибутковим активом воно може стати тільки в разі, якщо вкладатися в нього на тривалий термін. Починати краще хоча б з 1 унції (31,1 гр) і вкладати не менше ніж на 3-5 років.

Передісторія

Влітку ціна на золото різко пішла вгору: в кінці липня вартість ф'ючерсів подолала позначку $ 1941,9 за тройську унцію — такого не було з 2011 року.

На початку серпня ціна на золото в деякі торгові дні перевищувала $2 тис. за унцію, але вже до середини місяця тренд змінився.

Ф'ючерси на золото з постачанням в серпні подешевшали до $1871,6.

Коментарі - 2

+
+51
bonv
bonv
22 вересня 2020, 17:25
#
Нищая Россия. Кремль взбесило исследование о зарплатах россиян.
https://kapital-rus.ru/articles/article/nischaya_rossiya_kreml_raskritikoval_zarplaty_v_15_tysyach_rublei/
+
0
ballistic
ballistic
23 вересня 2020, 11:37
#
Країна-агресор не здатна на рівних розвиватися і прогресувати.
Тому планує влаштувати світовий хаос, сподіваюсь хоча б так досягти «вялічія». Скупка золота — це частина цього плану, сподівання, що коли почнеться фінансово-економічний хаос, то золото злетить в ціні.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися