Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2020, 15:59

Великі фонди «скинуть» акції на $200 мільярдів. Це може обвалити ринок США

Пенсійні фонди і фонди національного добробуту в США, Норвегії та Японії планують в сукупності продати акцій на суму близько $200 млрд в процесі ребалансування своїх портфелів. Це може обрушити котирування акцій на світових ринках, повідомив Bloomberg, процитувавши експертів JP Morgan.

Пенсійні фонди і фонди національного добробуту в США, Норвегії та Японії планують в сукупності продати акцій на суму близько $200 млрд в процесі ребалансування своїх портфелів.
Фото: quote.rbc.ru

Продаж акцій

Керуючі зазвичай змінюють склад портфелів кожен квартал, щоб підтримувати потрібний баланс цінних паперів.

У минулому кварталі акції показали себе краще облігацій — з кінця червня світовий індекс акцій виріс приблизно на 10%, перевищивши дохід від боргового ринку. Це зажадало продажу частини акцій.

Читайте також: Обвал на фондовому ринку США. Акції техногігантів впали

Прогноз JP Morgan

Очікуване коригування може стати найжорсткішим для ринку з часів обвалу акцій на початку пандемії, вважають в JP Morgan. Після того, як потужний відскік акцій з березневих мінімумів зупинився на початку вересня, ребалансування стало одним з безлічі ризиків для цього ринку.

Серед інших негативних чинників — переоціненість деяких секторів (зокрема, технологічного), нестабільне відновлення економіки, очікувана нестійкість ринку в зв'язку з президентськими виборами в США, а також залежність ринків від підтримки центробанків.

Читайте також:Чому допомоги по безробіттю від Трампа потягнуть фондовий ринок США до низу

Проте, в JP Morgan зберігають оптимізм.

«У середньостроковій і довгостроковій перспективі ми як і раніше бачимо багато можливостей для зростання, оскільки число відкритих позицій в акціях все ще невисоке. Відкат котирувань в найближчі тижні може стати доброю нагодою для покупок», — підсумували експерти.

Раніше повідомлялося

Фондовий ринок США увечері в четвер, 3 вересня, закрився різким зниженням. В першу чергу, це сталося через падіння акцій найбільших технологічних компаній.

Акції IT-гігантів лідирували по зростанню в останні місяці, а зараз інвестори, швидше за все, вирішили «зробити перепочинок» після високої перекупленності, пише The Wall Street Journal.

Обвал був зафіксований на тлі «стадного ефекту» — збільшення волатильності через величезну кількість пут-опціонів на папери обмеженої кількості найбільших гравців IT-сектора, кажуть аналітики Saxo Bank.

Коментарі - 5

+
+15
Alpenstein
Alpenstein
18 вересня 2020, 16:16
#
Полезно, спасибо.
+
+64
R S
R S
18 вересня 2020, 16:24
#
Как только хоть один из фондов официально объявит о ребалансировке - начнётся сдутие фондового пузыря США.
+
+27
rredrred
rredrred
18 вересня 2020, 20:17
#
Не факт что в сша, они владеют активами разных стран, в том числе евробондами Украины под 7,75% годовых.
активы фондов национального богатства это не только акции предприятий, но и облигации государств, земельные участки, ....
+
+27
Alpenstein
Alpenstein
18 вересня 2020, 20:45
#
В данном случае пишут, что облигации отстали от акций и для выравнивания портфеля придется продать часть акций. Облигации продавать не будут. С другой стороны если выравнивание происходит ежеквартально, то они не раз уже проводили подобную распродажу за последние несколько лет, но прям обвала на десятки процентов это особо не вызывало.
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
19 вересня 2020, 10:42
#
Включат принтер и выкупят...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися