Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2020, 12:45

Обвал на фондовому ринку США. Акції техногігантів впали

Фондовий ринок США увечері в четвер, 3 вересня, закрився різким зниженням. В першу чергу, це сталося через падіння акцій найбільших технологічних компаній, зазначає Bloomberg.

Фондовий ринок США увечері в четвер, 3 вересня, закрився різким зниженням.
Фото: ukrinform.ua

Падіння ринку

  • Індекс Dow Jones втрачав 3,15% (близько 915 пунктів)
  • S&P 500 — 3,6% (130 пунктів).
  • Але найбільшого впливу зазнав «технологічний» індекс NASDAQ: він знижувався відразу на 5,4% (650 пунктів).

Акції техногігантів

  • Акції Apple дешевшали на 6,2%
  • Facebook — на 4%
  • Amazon — на 5,2%
  • Tesla- на 8,3%.

Читайте також: Акції Apple показали рекордне денне падіння в історії ринку США

Нафта

  • Вартість жовтневих ф'ючерсів нафти марки WTI знижувалася на 0,12%, до $ 41,32 за барель.
  • Вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent з поставкою в листопаді — на 0,73%, до $ 43,75 за барель.

Втрати мільярдерів

Через розпродаж на ринку мільярдери зі списку Forbes завершили день з величезними втратами.

  • Найзначніші виявилися у найбагатшого бізнесмена світу: статок засновника Amazon Джеффа Безоса скоротився за день на $10,5 млрд.
  • Власник Tesla Ілон Маск втратив $7 млрд.
  • Керівник Facebook Марк Цукерберг — $4,7 млрд.

Читайте також: Найбільші IT-компанії подорожчали на $250 мільярдів

Причина падіння

Акції IT-гігантів лідирували по зростанню в останні місяці, а зараз інвестори, швидше за все, вирішили «зробити перепочинок» після високої перекупленності, пише The Wall Street Journal.

Обвал був зафіксований на тлі «стадного ефекту» — збільшення волатильності через величезну кількість пут-опціонів на папери обмеженої кількості найбільших гравців IT-сектора, кажуть аналітики Saxo Bank.

Через це маркетмейкери повинні скуповувати ці акції — і розпродавати при ознаках зниження.

З думками експертів, опитаних журналістами газети, погоджуються і експерти CNBC. Вони нагадують, що обвал стався після чергових рекордів S&P 500 і NASDAQ, встановлених в середу.

«Якийсь час папери технологічних компаній були відв'язані від фундаментальних основ, і імпульс може спрацювати в обох напрямках», — підкреслив у коментарі CNBC співробітник експертної компанії Vital Knowledge Адам Крісафуллі.

Інвестиційний директор трастового фонду Bessemer Trust Холлі Макдоналд вказала в коментарі WSJ, що розпродаж — це звичайне повернення до звичних умов: інвестори готуються до зростання нестабільності восени через продовження пандемії коронавірусу, а також виборів президента США в листопаді.

«В умовах, коли учасники ринку продовжують аналізувати дані за наслідками пандемії для економіки, а також такі фактори, як розробка вакцини і вибори, можна очікувати сесії без стабільного зростання на ринку», — впевнена вона.

Коментарі - 9

+
+29
Olezhechka
Olezhechka
4 вересня 2020, 13:29
#
И снова 3 сентября)))
+
0
dealecito
dealecito
4 вересня 2020, 14:17
#
Корекція. Nasdaq як не як виріс на 30% з початку року, я б 6% обвалом не називав. Наступного тижня якраз планую купити акції Тех сектора, візьму зі знижкою :). З усього цього, я думаю, випадає Тесла, дуже переоцінений актив на сьогоднішній день.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
4 вересня 2020, 15:56
#
Я сьогодні вже брокера напріг... трохи битків, трохи індексів. Чорну жижу не люблю, принципово. Цього варто було чекати. Я ще вчора побачив зміни, намецький DAX30 почав валитися, акції флагманів відкрилися ростом, тоді розвернулися... тому це не лише корекція в США, в Європі багато гігантів опустилися на 2-4%... купуй дешево, продавай дорого...
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
4 вересня 2020, 14:37
#
Увы...
Рынок акций с началом пандемии усиленно накачивали эмиссиионными миллиардами
  «Ведь не было ж такого отродясь! И вот опять ..» говорил в таких случаях Виктор Степанович Черномырдин
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
4 вересня 2020, 15:58
#
До чого цей спітч? Накачували, накачували, а вчора вирішили трохи відлити? Так, крапалик, 6% від горлечка? Типу раніше не було таких рухів. Там все заточено на коливаннях. Хто знає, коли впаде, той має бабло.
+
+14
Kuzyalik
Kuzyalik
4 вересня 2020, 15:50
#
....я календарь переверну...
+
0
Nordic
Nordic
4 вересня 2020, 19:15
#
А никто не задумывался над таким сценарием? - кто-то(из очень влиятельных, с большим капиталом, для которых форбс - мурзилка) поэтапно  выходит из перегретой фонды и заходит в драги, предварительно их нагнув фейками .
+
0
Nordic
Nordic
4 вересня 2020, 19:42
#
Ибо недавнее давление на драги объяснялось мажором на фонде - ну вот фонда распродалась - и где драги? - продолжают давиться фейковой статистикой пиндосов, а в это время «нужные люди», владельцы заводов, газет, пароходов неспешно выгребают драги перепуганных дебилов, сливающих на фейковых новостях. А? - как вам сценарий??
+
0
Nordic
Nordic
4 вересня 2020, 20:02
#
Пы.Сы. Инфляция с обесцениваем всех валют относительно драгов - неизбежна, как приход нового года, ибо напечатано и вброшено в оборот мегатонны крашеной бумаги во всем мире, и механизмов для их нейтрализации не осталось - только форсмажор - типа третьей мировой.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися