Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 вересня 2020, 8:15

Банки втратили $635 мільярдів капіталізації на тлі пандемії (дослідження)

Великі фінансові організації втратили близько $635 млрд ринкової капіталізації на тлі пандемії коронавірусу. До такого висновку прийшли фахівці компанії Buy Shares, проаналізувавши показники 14 банків.

Великі фінансові організації втратили близько $635 млрд ринкової капіталізації на тлі пандемії коронавірусу.
Фото:buyshares.co.uk

Аналітики сконцентрували увагу на вивченні даних фінансових організацій в період з грудня 2019 року по серпень 2020 року.

Хто постраждав найбільше

Згідно зі спостереженнями Buy Shares, найбільше за означений період часу постраждав американський Wells Fargo. З грудня 2019 року по серпень 2020 року банк втратив 56,26% капіталізації.

Читайте також: НБУ назвав найприбутковіші та збиткові українські банки. Список

На другому місці, з результатом -46,16%, опинився іспанський Banco Santander. Бронза дісталася лідеру ринкової капіталізації серед учасників списку — американському фінансовому холдингу JP Morgan (-30,16%).

Кращий результат зафіксований у японського Mizuho Financial Group. За означений період часу фінансова організація втратила 11,33% капіталізації.

Відкрий депозит в надійному банку та отримай бонус від «Мінфіну»

Причина втрати капіталізації

Команда Buy Shares вважає, що причиною втрати капіталізації з боку великих фінансових організацій стала фінансова криза. Остання виявилася на тлі пандемії коронавірусу.

Криза, впевнені дослідники, став причиною дестабілізації світових ринків і зростання волатильності активів. На думку фахівців, фінансовий сектор більше за інших постраждав за означений період часу.

Дослідники відзначили, що багато банків, на тлі пандемії, звернули увагу на можливості імплементації технічних рішень на базі штучного інтелекту і автоматизацію робочих процесів.

Що з українськими банками

За січень — липень платоспроможні банки України отримали 28,39 млрд грн чистого прибутку, що на 23% менше, ніж за аналогічний період 2019 року (36,73 млрд грн). У липні поточного року прибуток банків склав 4,6 млрд грн.

  • Найприбутковішим виявився державний Приватбанк (прибуток склав 16,201 млрд грн).
  • Найбільший збиток показав Укрексімбанк (2,243 млрд гривень).

Рейтинг стійкості банків за підсумками 2 квартала 2020

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
16 вересня 2020, 10:16
#
Связываться с банками не следует только в двух случаях: когда у вас есть свои деньги; и когда своих денег у вас нет.
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/126467/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися