Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2020, 14:44

Які запитання поставити під час придбання квартири в новобудові: інструкція на прикладі ЖК Паркові Озера-2

Під час придбання житла кожен мріє обрати ідеальну, яка відповідатиме усім його вимогам, квартиру. Для того, аби очікування збіглися з реальністю, важливо раціонально та зважено підійти до вибору забудовника та комплексу.

Фото: «Інтергал-Буд»

Які документи перевірити з лупою, що вивчити в першу чергу і про що запитати представника забудовників — запитань у потенційних клієнтів достатньо.

«Мінфін» вирішив полегшити їм задачу та на прикладі ЖК Паркові Озера-2, який нещодавно розпочав продажі квартир, поставити 5 важливих запитань з найгостріших моментів безпосередньо компанії «Інтергал-Буд».

Відповідає Євген Єрмоленко, адвокат, керівник юридичного департаменту компанії «Інтергал-Буд».

1. Які документи під час вибору новобудови потрібно перевірити у забудовника в першу чергу?

Надійність забудовника визначається трьома основними факторами. По-перше, його репутацією та добросовісністю. По-друге, результатом роботи на ринку, кількістю та якістю зданих будинків. По-третє, фінансовою стійкістю та чесними методами ведення бізнесу.

Під час знайомства з будь-яким житловим комплексом важливо перевірити всю дозвільну документацію: дозвіл на будівництво, документи на право користування земельною ділянкою, відповідність цільового призначення планам девелопера, наявність містобудівних умов і обмежень.

Дозвіл на будівництво — один з найважливіших документів, який дозволяє законно починати будівництво житлового комплексу. Його видає інспекція містобудівництва, це одне з трьох нових відомств замість реорганізованої ДАБІ.

Для того, щоб отримати дозвіл, потрібно мати права на землю. На руках у компанії може бути один з трьох документів: акт про право власності на ділянку, договір оренди, договір про право постійного користування ділянкою або договір суперфіції. Можливі також випадки, коли компанія будує на земельних ділянках, що знаходяться в користуванні третіх осіб — партнерів. В такому випадку взаємини компанії забудовника і землекористувача повинні бути юридично оформлені відповідним договором.

Наявність дозволу на будівництво свідчить про те, що проєктна документація погоджена та отримані висновки експертизи про її відповідність вимогам ДБН.

Фото: «Інтергал-Буд»

2. ЖК Паркові Озера-2: що у забудовника з дозвільною документацією?

Будівництво ЖК Паркові Озера-2 ведеться згідно з чинними містобудівними умовами, дозволу на будівництво та погодженою проєктною документацією. У забудовника є дозвіл, у землекористувача є право користування землею, функціональні та цільові призначення дозволяють будувати там запроєктований об'єкт.

Аби не бути голослівним, поясню: відповідно до Генерального плану міста, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28.03.2002 № 370/1804, земельна ділянка площею 1,9506 га на вул. Воскресенська, 2а віднесена до категорії земель житлової та громадської забудови. Це будівельна адреса нового ЖК Паркові Озера-2.

Містобудівні умови та обмеження також видані під будівництво житлового комплексу. Право на довгострокове користування земельною ділянкою підтверджує договір №66-5-00053 від 6 квітня 2001 року.

Дозвіл на будівництво № ІУ 115153072151 від 03.11.2015 р. видане Державною архітектурно-будівельною інспекцією України під будівництво житлового комплексу за адресою вул. Воскресенська, 2а в Дніпровському районі Києва.

3. Що з підключенням до комунікацій: чи не збільшить нова забудова навантаження на мережі?

Для під’єднання до мереж відповідними організаціями видані технічні умови. Під’єднання нових будинків жодним чином не впливатиме на функціонування мереж та комфорт вже побудованих будинків. З огляду на те, що наявні мережі будувалися також компанією «Інтергал-Буд», в розпорядженні є вся технічна документація.

Окремо відзначу, що сума безповоротних інвестицій забудовника в соціальну й інженерну інфраструктуру Києва за останні 5 років перевищила 320 млн грн.

Більша частина цих грошей пішла якраз на модернізацію та прокладання інженерних мереж водо-, тепло-, газопостачання в різних районах столиці, капітальний ремонт житлових будинків, які знаходяться поблизу споруджуваних інвесторами об'єктів, а також на виконання робіт з екологічного облаштування, на кшталт інвестицій в «Парк Перемоги», старту реконструкції частини парку «Нивки», створення парку на 5 га на території ВДНГ, очищення та благоустрою набережної озера «Корольок» і озер в Гатному.

Сьогодні забудовник проєктує не просто житловий будинок з двором, а нове якісне міське середовище для життя. Для покупця має колосальне значення не лише упорядкований двір з висадженими кущами троянд, а й локація, транспортна доступність, безпека району, безперебійна робота інженерних мереж. Саме тому ми постійно займаємося розвитком соціальної, транспортної, побутової інфраструктури у своїх проєктах, облагороджуємо територію навколо комплексів, прокладаємо нові інженерні мережі.

4. Поряд біля території ЖК Паркові Озера-2 озеро та парк. Як переконатися, що будівництво не порушує законодавчі норми?

Під час проєктування враховано всі особливості ландшафту, проведена топозйомка, а також геологічні дослідження й інженерно-гідрологічні вишукування на об’єкті. Детальна експертиза дає впевненість у тому, що будівництво об’єкта не вплине негативно на навколишнє середовище.

Територія будівництва відноситься до 3 категорії складності інженерно-геологічних умов. «Інтергал-Буд» завжди суворо дотримується норм містобудівного, санітарно-гігієнічного, екологічного та протипожежного законодавства. Тому ні роботи на ділянці, ні згодом експлуатація комплексу не несуть загрози для навколишньої забудови, соціального та природного середовища.

Наявні на ділянці зелені насадження будуть максимально збережені. Крім того, ми плануємо висадити дорослі зелені дерева, а також ландшафтні групи з кущів хвойних і листяних порід, посадити квіткові клумби й постелити газони.

Під час будівництва також ведеться постійний моніторинг стану сусідніх будівель та споруд. Цю роботу виконує спеціалізована організація. Жоден з проєктів компанії «Інтергал-Буд» не призвів до негативних наслідків для навколишньої забудови.

Принцип забудовника полягає в тому, щоб створювати комфортне середовище для життя та будувати дружні взаємини з районом та містом. Це означає не тільки зводити житлові будинки, а й дбати про їхню безпечну й максимально комфортну інтеграцію в теперішній урбаністичний ландшафт.

5. Як все буде влаштовано: що відомо про ЖК Паркові Озера-2?

ЖК Паркові Озера-2 — це сучасний житловий проєкт в категорії комфорт +. В планах побудувати чотири будинки з підземним паркінгом на 296 паркомісць, упорядкованим внутрішнім двором з ландшафтним озелененням і продуманим функціональним зонуванням території.

Друга черга найпопулярнішого об’єкта комфорт-класу в Дніпровському районі столиці продовжує комплексний розвиток району, відгукується на архітектурну айдентику і доповнює наявну інфраструктуру. Мешканці перших Паркових Озер зможуть користуватися послугами та сервісами, які будуть у другому ЖК, та навпаки.

В основі філософії комплексу — дружній людині простір, котрий розслабляє, надихає, допомагає розвиватися і рости.

Фото: «Інтергал-Буд»

На перших поверхах будинків запроєктовані комерційні приміщення різного цільового призначення. Забудовник подбає, щоб серед орендарів і власників були найнеобхідніші об'єкти: салони краси, магазини в форматі біля будинку, кафетерії, сервісні послуги, медичний центр та офісна нерухомість.

Аби вирішити проблемне для багатьох питання з місцями в дитсадочках Києва, компанія «Інтергал-Буд» побудує дитячий садок. В перших Паркових Озерах у нас відкритий садок та школа, які мають попит серед мешканців. Ми також будемо намагатися залучити до нового дитячого садочка оператора з максимально лояльними умовами для батьків і прогресивними сучасними методиками для розвитку малюків.

У дворі ЖК Паркові Озера-2 запроєктовані дитячі ігрові зони с безпечним сучасним покриттям, яке не допускає ковзання і травматичних ситуацій, спортивні зони, прогулянкові алеї та місця для відпочинку.

Нам важливо, аби простір був комфортним для життя абсолютно всіх й кожного. Тому біля всіх під’їздів запроєктовані пандуси, дверні прорізи без високих порогів, на території немає небезпечних перепадів висот, запроєктовано достатню кількість лавок та місць для відпочинку.

Коментарі - 25

+
+120
Olha007
Olha007
15 вересня 2020, 20:58
#
Я спеціально зареєструвалась під цією проплаченою статтею, щоб спитати у забудовника : - Коли нам з чоловіком дадуть право власності на нашу квартиру? - І коли ми зможемо підписати договори з ДТЕК і не платити по 2.2? А то ПО-2 вже будують , а будинки в Паркових Озерах - 1 ще до кінця не здані.
+
0
bonv
bonv
15 вересня 2020, 22:32
#
Это раньше было — вырыть другому яму, а теперь — это называется продать жилье на стадии котлована…
+
+80
serega k
serega k
15 вересня 2020, 22:14
#
Є трошкі доповнень по данній «статті»,
1. Дозвіл на будівницотво виданий у 2015 році Севастопольським судом, фактично після оккупації півострову, є не законним.
2. Цільове призначення землі — «Обслуговування виробничої бази» тоб-то будівництво багатоповерхового будинку є протизаконне
5 років тому УкрБуд мав наміри побудувати тут будинок монстр (проект якого і використовує Інтергал, видаючи за свій), УкрБуд розроблюючи цей «проект»виконував розрахунки до Ремонтного завону, хоча тут як 5 років існують житлові будикни, мешканці ціх будиків і судилися з УкрБудом до поки він не луснув. Зараз складається таке враження, що Інтергал хоче повторити долю УкрБуду.
3. Порушено розрахунки інсоляції до найближчього будинку, по проекту УкрБуду до нього біля 20 метрів було, Інтергал міг щось переробити, але…
4. Біля ринку Юності знаходиться коллектор, і стійкий запах гівна, городські коммунікації ледве справляються з тим що змивають мешканці району зараз, хоча поряд добудовується Автограф і не заселилися мешканці останніх будинків Паркових Озер -1, то його потрібно перероблювати але…
5. Мешканці Паркових Озер 1 зараз, як вони говорять, мають проблеми зі школою та діт садком, тоб-то вже зараз інфраструктура не справляється з кількістю мешканців району.
+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 вересня 2020, 6:31
#
Еще самое главное -земельный участок 6.9 га до сих пор в аренде.
+
+16
ballistic
ballistic
16 вересня 2020, 13:09
#
"Дозвіл на будівницотво виданий у 2015 році Севастопольським судом, фактично після оккупації півострову"
- це реальний треш.
Інтергал-Буд наче був непоганим забудовником, але схоже вже скурвився.
+
+16
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 вересня 2020, 13:35
#
Ни когда он не был хорошим!!! Все время сплошной «гемар» Покупали детям квартиру ( и не одну) у всех одно и тоже или документы или коммуникации в Киеве только один комплекс без «косяков», но квартиры были распроданы еще в 2013 году, сейчас еду мимо аж слезы текут. А все остальное это для торговцев салом, которые решили пристроить своих детей в Киеве.
+
0
ballistic
ballistic
16 вересня 2020, 14:42
#
10 років назад, коли Інтергал тільки заходив в Київ, у нього був цікавий проЄкт з прийнятними якістю та ціною.

«сейчас еду мимо аж слезы текут»
- аргументуйте, що Вас так розчулює.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 вересня 2020, 15:02
#
Вам это надо? У вас и так все в порядке, вы и так достаточно обеспеченный гражданин! ( на сколько я понял из тех платежек которые вы оплачиваете без комиссии в «монобанк»)
+
0
ballistic
ballistic
16 вересня 2020, 16:28
#
Ви написали під моїм коментом «Ни когда он не был хорошим», як заперечення мого твердження, що Інтергал 10 років назад був непоганим забудовником.
Але на моє прохання уточнити конкретикою Ви відповідаєте «Вам это надо?»

Вигдядає так, що Ви не можете відповісти за свої слова. Інакше навіщо Вам так тупо з'їдждати і перескакувати на тему оплати комуналки?

Перепитаю ще раз — можете навести агрументи, що саме Вас так розчулює? Мені цікаво.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 вересня 2020, 16:52
#
На счет ..ответить за слова... найдите «брататулек» и разговаривайте с ними таким тоном! Еще раз повторяю, я не однократно давал понять что общение с вами мне не приятно, что было видно из моих слов ..с уважением...! Причина - это «сепаратистские» намеки после употребления мною слово «ерничать» Поэтому еще раз, настоятельно рекомендую вам ( хотя не в праве настаивать) найти равных и общаться с ними! Я думаю, что  очень доходчиво обьяснил свою позицию!  
Для некоторой части пользователей этого ресурса меня просто не существует, и в эту часть входите вы!
+
0
ballistic
ballistic
16 вересня 2020, 17:09
#
«я не однократно давал понять что общение с вами мне не приятно»
— якщо не хочете зі мною спілкуватись, то навіщо Ви пишете мені під моїм коментом?
Це ж Ви тут перші написали мені, я лише відповідаю.

Собі ще раз нагадайте, повторіть, неоднократно дайте зрозуміти, що Ви на мене дуже ображені за якість уявні намьокі і наполегливо порекомендуйте собі не писати під моїми коментарями. Тільки дуже дохідливо поясніть собі, що Ви для мене просто не існуєте.

Сподіваюсь я дуже коректно підтвердив Вашу позицію :)
+
+15
bonv
bonv
15 вересня 2020, 22:29
#
Продажі нерухомості падають а реклама на сайті збільшується...
+
0
bonv
bonv
15 вересня 2020, 22:31
#
Что подразумевает риэлтор.
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/125944/
+
+43
Maksym T
Maksym T
15 вересня 2020, 22:38
#
Замовна статья від майбутньої Еліта-центр, адже якщо подивитись на реалії, то дозвіл на будівництво цього монстра був виданий Севастопольським судом після окупації збанкрутілому УкрБуд у 2015. Тоді мешканці Паркових озер спільними зусиллями виграли цю справу та зупинили незаконне будівництво. Сьогодні Інтергал-Буд замість добудови УкрБудівських недобудов намагається у незаконний спосіб відродити нереалізовані УкрБудом проекти. На цьому місці має бути школа або у крайньому випадку продовження парку Перемога, але точно не черговий чєловейнік!
+
+26
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 вересня 2020, 6:36
#
«Заказуха» для всякого рода «аналитиков» желающих переселиться в Киев.
https://www.otzyvua.net/zhk-parkovye-ozera.html
+
+65
Виктор Зайцев
Виктор Зайцев
16 вересня 2020, 13:37
#
Позор Минфину за очередную заказную публикацию. Деньги для вас, по видимому, не пахнут.

Земля на Воскресенской 2а не выделялась для строительства многоэтажек. 
Категория земли - земли промышленности. 
Целевое назначение участка «обслуживание и эксплуатация промышленной базы». 
Договор с землепользователем №66-5-00053 заключен ТОЛЬКО для использования участка по целевому назначению, 
другое использование земли - запрещено, и чревато разрывом договора.

Местные жители и город уже 5 лет протестуют против незаконных попыток строительства на этом участке.
По участку Воскресенская 2а годами идут суды за землю, которую хотел застроить еще Укрбуд в 2015 году, 
но когда в СМИ всплыли махинации с оформлением разрешения ДАБИ через Севастопольский суд периода аннексии Крыма, 
Укрбуд прикрыл продажи и свернул всю деятельность по строительству.

«целевое назначение позволяет строить там запроектированный объект» - это наглая ложь и манипуляция. 
В мае 2019г. Верховный суд выдал постановление об отсутствии права строить жилой комплекс на этом участке, даже при наличии разрешения №ІУ115153072151 и градостроительных условий - поскольку Киевсовет не отводил этот участок под жилое строительство. Дело №910/6641/18, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81847261.
+
+35
Виктор Зайцев
Виктор Зайцев
16 вересня 2020, 13:38
#

Более того, в градостроительных условиях №643/14/12/009-14 от 19.12.14 г., текст которых скрывает застройщик, прямо указано, что до строительства требуется изменить целевое назначение, что застройщик даже не собирается делать. 
К тому же эти градостроительные условия сейчас оспариваются в кассационной инстанции суда, и могут быть отменены.

На участке даже нет паспорта строительства, зато рекламой уже обвешана вся Воскресенка.
Застройщик пытается использовать мутные документы Укрбуда 5летней давности (по которым побоялся строить даже Укрбуд) -
чтобы начать строительство 4 высоток без доступной социальной инфраструктуры,
без каких-либо расчетов плотности населения существующих домов.
Уже застроив маленькую улицу Воскресенскую - 15 домами без городского детсада и школы, 
где вместо детской площадки вдруг появилось здание «клиники», 
не построив полноценных паркингов, из-за чего каждый вечер улица забита машинами в два ряда -
Интергалбуд продолжает «добрососедские традиции» по уплотнению уже под завязку застроенного микрорайона. 

«Школы» в первых «Парковых озерах» на самом деле нет и никогда не было, ее никто не собирался строить и не собирается и сейчас. 
Детсад в «Парковых» должен был стать городским - об этом всем рассказывали в отделе продаж, но был приватизирован компанией Интергал-буд.
Теперь этот детсад - частный, для весьма ограниченного круга людей, которые могут себе его позволить. 
На первом месте у застройщиков всегда деньги, а не потребности людей и закон.
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 вересня 2020, 13:52
#
Спасибо! Я из опыта покупок квартир детям хорошо знаком с этой «контороы», один раз был на собрании жителей против начала строительства второй очереди! Просто, тут очень заангажированная публика и как правило, многие и не знают где эта «Воскресенка» находится! Просто такое явление как пускать пром зоны под застройку уже приняло массовый характер!
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 вересня 2020, 13:46
#
Не знал что Интер Гал Буд увяз в такое, ЖК Якравий норм ввел,но там сейчас муравейник
+
+32
Igor Ievtushok
Igor Ievtushok
16 вересня 2020, 13:48
#
Стаття проплачена і не правдива! На жаль, це чергова незаконна забудова в Києві! Потенційні інвестори, будьте обережними і не вкладайте гроші в сумнівні незаконні забудови!
+
+19
Nuta52
Nuta52
16 вересня 2020, 14:11
#
В статье много откровенной лжи: 1. Стройка на Воскресенской 2а незаконна, так документы, которые сейчас используют компании, связанные с Интергал-Буд, для начала строительства, были получены преступным путем в 2015 году компанией УкрБуд (решение Севастопольского суда после аннексии) и переданы ИнтергалБуду по доверенности весной 20 года, уже после того как директора УкрБуда Максима Микитася арестовали и УкрБуд «лопнул». 2. Застройщик утверждает, что «территория Воскресенской 2а отнесена к категории жилой и общественной застройки». Однако, любой житель на публичной кадастровой карте Украины может убедиться, что участок на Воскресенской 2а имеет производственное назначение для эксплуатации и обслуживания производственной базы (код 11.02 - земли промышленности). Договор аренды с РСУ «Зеленбуд» с Киеврадой # 66-5-00053 от 6 апреля 2001 года выдан под обслуживание производственной базы. Решением Верховного суда от 16.05.2019 арендатору отказано в праве застройки участка жилым комплексом. 3. Школы, о наличии которой говорится в статье, нет, и в планах ее тоже нет. Есть детский садик, который обещали передать на баланс города, но это не было сделано, сейчас это частный сад с соответствующими ценами. Очень жаль, что ИнтегралБуд перестал дорожить своей репутацией, которую столько лет нарабатывал. Видимо дальнейшая стратегия завоевания рынка изменилась, и застройщик решил пойти путём УкрБуда и Аркады.
+
+19
ParkoviResident
ParkoviResident
16 вересня 2020, 15:19
#
Як мешканець Паркових озер можу сказати, що і без Паркових-2 (дуже сподіваюсь, що цього монстрв таки не збудують) комплекс досить перенаселений. Гостра нестача паркомісць, через це автівками обліплено все, і всередині комплексу, і по його периметру. Це серьйозна проблема. Через кілька років після функціонування наземного 7- поверхового паркінгу забудовник доліпив зверху ще 8 поверх, проте невідомо чи допустиме таке навантаження, можливо цей додатковий поверх ще аукнеться. У парку у вихідні та свята вже зараз натовп народу та й у самому комплексі почуваєшся як у мурашнику. Задля наживи кілька будинків останної черги забудовник зліпив в один. Суцільна стіна! Жахливо! Навіть страшно уявити що буде, якщо поряд виросте ще один комплекс! Щодо того, що забудовник збреже дерева, що ростуть на цій території — нагла брехня, щойно почали зачищаюти територію — знищили більшість дерев, що росли там декілька десятків років( !є відео цього процесу). Всім хто зацікавився рекламою, дуже раджу насамперед перевірити всі дозвільні документи забудовника, оскільки очевидно не все так законно, як намагаються подати. Не дозволяйте себе ошукати! Подумайте, чи хочете ви мешкати у кам‘яних джунглях. Якщо цього монстра не дай бог збудують, ми напевно будемо думати про переїзд.
+
+18
Aleksey777Po
Aleksey777Po
16 вересня 2020, 16:55
#
Эта стройка обречена!
Кто вложит в нее деньги будет 5 лет ходить между КМДА, Кабмином и парламентом требуя достроить им квартиру, подключить дом к электричеству, воде и не платить по драконовским тарифам как последние пару лет происходит в последней очереди Парковых Озер.
Ни один чиновник не поддержит Вас, потому что обжаловать все будете в суде, который незаконно выдал разрешение на строительство — Севастопольском, после аннексии полуострова и после референдума, 24 марта 2014 года. Вам не поможет власть!
+
+30
Alexander Zhitskiy
Alexander Zhitskiy
17 вересня 2020, 16:23
#
Общественный садик - это не тот ли который вы спёрли (недоотдали) Киеву, и там где стоимость 7-8000 грн + первоначальный взнос? Деньги за аренду наверное идут в казну Киева.

Вы бы лучше рассказали, что там по судам у вас, а то вас честных и порядочных РАМШУТОВ «проплаченные» активисты мордуют.

А по поводу Парка- хоть бы не позорились. вы (не опечатка, а указание отношение к вам как застройщику) думаете люди не знают, кого Киев подоил на реконструкцию парка (точно не вас, с вам как с козла молока). У вас уровень «морали» не даст потратить лишнюю копейку, а вот заработать на ровном месте - это за всегда:
1) «коммунальный» детский сад,
2)  +1 этаж крытой парковки вместо крыши (туда даже лифта нет, так как по проекту не планировалось)
3)  вместо свечек в последней очереди сосиски в 1,5 раза большим количеством квартир, которые добавили проблем с проездом по улице Воскресенская (так как лишим жильцам некуда ставить свои авто, вот и ставят на дороге с двух сторон)
4) непонятное строение, которое УКАЛО часть территории парка и ЖК - под пафосным названием «Клиника» (не один миллион вы на нам заработали)  да еще и подъезда отдельного у нему нет, а через наш ЖК

Про качество стройки и материалов я просто промолчу, тут надо писать целую книгу: «как НИЗЯ  строить».
Не дай бог такого «порядочного» застройщика кому встретить.

Про своевременную сдачу домов и документов я молчу. Для вас 1 год-2 это норма. А вот родственнику КАН с опережением около 6 месяцев сдал квартиру .
+
+15
Alexander Zhitskiy
Alexander Zhitskiy
16 грудня 2020, 11:26
#
Просто стоить прочитать
https://www.facebook.com/groups/ParkovyOzera/permalink/1950150101775310/

https://www.facebook.com/groups/ParkovyOzera/permalink/1982107148579605/

https://www.facebook.com/groups/ParkovyOzera/permalink/1997591997031120/

https://www.facebook.com/groups/ParkovyOzera/permalink/1989256437864676/

https://www.facebook.com/groups/280381215418882/user/1635706888/

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1139205089814862&id=100011761449612

https://www.facebook.com/AdrenalineLife/posts/10221483510910595

P.S. Что бы на ваших 2х1 «квартирах» другие застройщики строили вам жилье.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися