Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 вересня 2020, 9:13

S&P підтвердило рейтинг України. Прогноз стабільний

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні B зі стабільним прогнозом. Короткостроковий рейтинг України також підтверджений на рівні B. Про це повідомляється в пресрелізі агентства, пише Ліга.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні B зі стабільним прогнозом.
Фото: slovoidilo.ua

«Кредитні рейтинги України відображають низький дохід на душу населення, а також складне інституційне середовище та політичну ситуацію. Підвищення якості макроекономічної політики з 2015 року, а також збільшення валютних резервів є позитивними рейтинговими факторами», — наголошується в пресрелізі.

Читайте також: Moody's підвищило рейтинг України до B3. Прогноз стабільний

Що позитивного

Прогноз «стабільний» відображає, з одного боку, ризик негативного впливу несприятливих економічних умов на економіку України, а також можливість розвороту реформ, а з іншого — збільшився обсяг міжнародних резервів, відзначає агентство.

За даними S&P, наявні валютні резерви є «подушкою безпеки», яка дозволить пом'якшити ризики можливого погіршення умов зовнішнього фінансування.

ВВП України

Аналітики S&P прогнозують зниження ВВП України на 6% в 2020 році і зростання економіки в 2021 році завдяки пожвавленню внутрішнього попиту.

Раніше повідомлялося

  • 3 вересня рейтингове агентство Rating and Investment Information (Японія) підвищило суверенний кредитний рейтинг України з В до В +, прогноз — стабільний.
  • 5 вересня рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України на рівні В зі стабільним прогнозом.
  • 13 червня Moody's підвищило кредитний рейтинг України до B3 зі стабільним прогнозом.
  • 3 липня рейтингове агентство Fitch повідомило, що з початку 2020 року знизило 33 суверенних рейтинги.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
14 вересня 2020, 10:27
#
Водночас S&P відзначає, що поки не ясно, як недавні зміни в управлінні Національного банку України (НБУ) вплинуть на незалежність центробанку, грошово-кредитну політику і відносини України з ключовими кредиторами.
В агентстві відзначають, що можуть як підвищити, так і знизити рейтинги України в наступному році.
«Ми можемо знизити рейтинги країни, якщо перебої з фінансуванням за допомогою пільгових програм або ринків капіталу протягом наступного року поставлять під сумнів здатність уряду виконувати зобов'язання щодо обслуговування боргу», - повідомили в S&P.
Підвищення рейтингів протягом найближчого року можливе, якщо експерти агентства вважатимуть, що консолідація бюджету буде проводитися більш швидкими темпами, ніж прогнозується в даний час.
«Це може статися в результаті посилення темпів відновлення економіки. Позитивний вплив на рейтинги України також може надати поліпшення показників зовнішньої ліквідності до рівнів, які перевищують наші очікування», - відзначили в S&P.
+
0
Maleficarum
Maleficarum
14 вересня 2020, 13:06
#
Ну и свежак- прогноз по курсу пары от этого же агентства… Сбудется ли сей прогноз- то вопрос 2020 год — 29,00 грн/доллар
2021 год — 30,00 грн/доллар
2022 год — 30,50 грн/доллар
2023 год — 31,00 грн/доллар
+
0
bonv
bonv
14 вересня 2020, 13:19
#
Керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин згоден, що посилиться потенціал впливу на курс експортерів-імпортерів і Нацбанку і ослабне з боку Мінфіну і нерезидентів. Також він допускає зростання активності населення, яке на хвилі девальвації гривні почне більше купувати валюту. А це знову ж таки посилить тиск на курс.
«Очікую, що в грудні гривня ослабне, курс буде в коридорі 28,5-29,5 грн/долар, – говорить Шевчишин. – Багато чого буде залежати від дій Національного банку: чи стане він утримувати курс на нижній межі коридору або дозволить йому піднятися до верхньої».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися