Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2020, 14:24

Moody's підвищило рейтинг України до B3. Прогноз стабільний

Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинг довгострокового емітента та пріоритетних незабезпечених зобов'язань уряду України до рівня B3 з Caa1. Про це йдеться у повідомленні Moody's.

Прогноз рейтингів стабільний.

«Основною рушійною силою рішення підвищити рейтинги до B3 є пом'якшення проблем короткострокового фінансування України і гарантій, наданих недавнім поліпшенням її зовнішньої уразливості в результаті оголошеної нової програми фінансування з Міжнародним валютним фондом», — йдеться в повідомленні агентства.

Читайте також: Україна отримала $2,1 мільярда першого траншу від МВФ — Смолій

Рішення про підвищення рейтингів також відображає очікування Moody's про те, що нова програма МВФ допоможе закріпити прогрес реформ, досягнутий в останні роки.

Рейтинг облігацій

Одночасно Moody's підтвердило пріоритетний незабезпечений рейтинг Ca по єврооблігаціях на суму $3 млрд, які Україна розмістила в грудні 2013 року, єдиним підписувачем яких було російський уряд.

Історія з цими облігаціями зараз на стадії оскарження через міжнародний збройний конфлікт між державами. Уряд Росії (Baa3 stable) подав на Україну в англійські суди, під юрисдикцією яких пройшло розміщення.

Читайте також: Червоне світло для розширення пільг «спрощенців» і зменшення пенсійного віку

Що означає прогноз стабільний

Стабільний прогноз по рейтингу B3 врівноважує макроекономічну стабільність і помірний рівень державного боргу в Україні з поточними проблемами управління, покращеними, але все ще підвищеними, уразливими до зовнішніх шоків і політичних ризиків.

Нагадаємо

Міжнародне рейтингове агентство S&P підтвердило довгострокові рейтинги України в іноземній і національній валюті на рівні «B» зі стабільним прогнозом.

7 березня агентство Fitch підтвердило рейтинг України на рівні «В» з позитивним прогнозом. Позитивний прогноз відображає очікування Fitch, що Україна продовжить співпрацю з МВФ.

Коментарі - 6

+
+35
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
13 червня 2020, 14:30
#
Хорошие новости! Ждем инвесторов.
+
+15
SergValin
SergValin
13 червня 2020, 22:42
#
Да-да, щас попрут!
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
14 червня 2020, 11:29
#
Какие инвесторы всё сами, может пора больше экономить, тогда что то и построите....
+
+15
bonv
bonv
13 червня 2020, 14:36
#
МВФ дає не тільки транші але і сигнал інвесторам..
+
+15
bonv
bonv
13 червня 2020, 15:58
#
Прогноз стабільний - на апараті штучного дихання від МВФ.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 червня 2020, 17:51
#
Такое себе
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися