Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 19:13

У МВФ поки не можуть назвати дату перегляду програми

У МВФ поки не можуть назвати дату прибуття місії в Україну для прийняття рішення про другий транш. Водночас нагадують про важливість нової антикорупційної інфраструктури в Україні. Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

У МВФ поки не можуть назвати дату прибуття місії в Україну для прийняття рішення про другий транш.
Фото: commons.com.ua

Про що сказав Райс

«Підтримка незалежності, цілісності НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищого антикорупційного суду (ВАКС) — ключ до структурних реформ і переходу до більш сильного й справедливого росту, попередня умова поточної програми підтримки МВФ», — сказав представник Фонду.

Читайте також: Марченко сподівається отримати транш від МВФ. Заплановано ще два до кінця року

За його словами, дискусії з приводу поточної програми stand by тривають.
«Я не можу надати дати місії по першому (її) перегляду», — сказав Райс.

Читайте також: Bank of America допускає затримку траншу МВФ

Коли очікують транш МВФ

  • Національний банк найближчим часом очікує візит місії Міжнародного валютного фонду і черговий транш до кінця року.
  • Глава НБУ Кирило Шевченко заявив, що свіжий макропрогноз Нацбанку побудований на припущенні, що другому траншу від МВФ в цьому році бути.
  • Відомо, що МВФ планує продовжити співпрацю з Україною в рамках програми stand-by, але в МВФ не кажуть, коли чекати наступного траншу кредиту. Перегляд програми був запланований на вересень.

Коментарі - 6

+
+15
Sergio25
Sergio25
10 вересня 2020, 20:27
#
Вчера появилось дело против Сытника за узурпацию власти т.к он видите ли продолжает работать после явно продажного решения КСУ о его нелегитимности назначения. Теперь не то что транши, а безвиз под угрозой. А если его отменят, это будет сигнал для нового майдана. Ростов не за горами...
+
0
zzel
zzel
11 вересня 2020, 10:11
#
Новых майданов не будет, людям надоело бороться за что то хорошее в стране
+
+37
AllexL
AllexL
11 вересня 2020, 10:22
#
А можно поинтересоваться достижениями пана Сытника?
+
0
bonv
bonv
10 вересня 2020, 21:07
#
Україна йде за планом з МВФ, заявив у понеділок міністр фінансів Сергій Марченко в програмі «Подробиці тижня» на телеканалі Інтер. Він сказав: «Ми ведемо діалог з МВФ і сподіваємося отримати наступний транш. До кінця року у нас заплановано ще два транші по $700 млн кожен, а найближчим часом буде онлайн-конференція, тобто не візит а онлайн-місія фонду».
Тімоті Еш заперечує з Лондона: «Небезпека з офіційною заявою «з МВФ справи йдуть добре», полягає в тому, що політики дають помилкове відчуття безпеки, коли насправді ця програма Фонду перебуває в серйозній скруті. Хтось повинен повідомити адміністрацію Зеленського, що якщо вони не вирішать список питань, що зростає, пов'язаних з Національним антикорупційним бюро, антикорупційним порядком денним в цілому, незалежними наглядовими радами в державних компаніях, а так само в ПриватБанку і питаннях банківської реформи. Якщо ці питання не будуть вирішені, тоді більше не буде грошей МВФ від Фонду або інших офіційних кредиторів — і ви можете тільки поки що тішити ринок теплими словами».
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
10 вересня 2020, 23:49
#
Основний КПЕ і завдання яке поставлене перед марченко це отримання чергового траншу за будь яку ціну. Проте окрім обіцянок він нічого не зможе запропонувати на переговорах. Єдина проблема, що такою поведінкою мвф нічого не досягне, бо якщо вони думають що зєлєні самі зрозуміють і одумаються, то вони теж глибоко помиляються, адже цим шахраям, треба не натяками, а через прямі вказівки вимагати конкретних дій обмежених в часі. І так, вранці стільці, ввечорі гроші...
+
+14
Sergio25
Sergio25
11 вересня 2020, 9:05
#
Богдан в своём интервью очень подробно описал ситуацию с кадрами в ОП и о наличием стратегии, точнее ее полном отсутствии. Не так страшен сам надвигающийся кризис, как страшно отношение тех, кто с ним должен бороться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися