Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2020, 15:04

Марченко сподівається отримати транш від МВФ. Заплановано ще два до кінця року

Україна виконує «структурні маяки» для отримання траншів від МВФ. При цьому в Міністерстві фінансів сподіваються, що найближчим часом відбудеться онлайн-засідання місії фонду. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі програми «Подробиці тижня», пише РБК.

Україна виконує «структурні маяки» для отримання траншів від МВФ.
Фото: rbc.ua

Що кажуть в міністерстві

«Звичайно, ми в діалозі з МВФ. Ми сподіваємося отримати черговий транш. У нас ще заплановано два транші до кінця року по $ 700 млн. І ми сподіваємося, що найближчим часом буде онлайн-конференція, тобто це не буде приїзд, це буде онлайн-місія фонду. І ми зможемо показати наші досягнення, тому що ми передбачені структурні маяки виконуємо», — заявив він.

Читайте також: Уряд очікує другий транш МВФ в цьому році — джерело

Він також додав, що відомство не розглядає сценарію, при якому Україна не отримає транші від МВФ.

«Ми не розглядаємо сценарії, при яких ми не отримуємо транші від МВФ. Зараз у нас сценарії, при яких ми спокійно фінансуємо дефіцит бюджету, в тому числі за рахунок коштів від МВФ. Тобто інших сценаріїв ми поки що не розглядаємо», — зазначив міністр.

Читайте також: «Рухаємося далі»: Глава НБУ розраховує на другий транш від МВФ в цьому році

Які умови МВФ поставив Україні

Як повідомляв «Мінфін», 12 червня МВФ оприлюднив текст Листа про наміри та Меморандуму про економічну та фінансову політику за новою 18-місячною Програмою Stand-by для України.

У цих документах перераховуються умови, які повинні виконати уряд України і НБУ, щоб отримати решту коштів від МВФ ($2,9 мільярда).

Читайте також: Червоне світло для розширення пільг «спрощенцям» і зниження пенсійного віку

Найближчі структурні маяки

  • до кінця червня — затвердження планів скорочення проблемних кредитів державних банків.
  • до кінця серпня — перегляд всіх тарифів на опалення і прийняття спрощеної процедури зміни домогосподарствами постачальника послуг.
  • до кінця вересня — підготовка нових організаційних структур і системи для ДПС і ДМС з тим, щоб з 1 січня 2021 року вони діяли як дві окремі єдині юридичніособи.
  • до кінця вересня — посилити корпоративне управління на державних підприємствах, у тому числі розширити повноваження наглядової ради «Нафтогазу».
  • До кінця жовтня цього року Україна повинна внести зміни в закон про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші закони з метою вдосконалення механізму ліквідації банків та повернення активів.
  • До кінця жовтня також потрібно внести зміни в закон про Вищу раду правосуддя для поліпшення процесу відбору кандидатів.
  • До кінця листопада цього року повинні бути внесені зміни в закон про банківську діяльність, підготовлені у співпраці з МВФ і Світовим банком, для того щоб заповнити прогалини щодо ефективної практики корпоративного управління і розширити повноваження НБУ.
  • До кінця березня 2021 року, згідно з меморандумом, Державна аудиторська служба України з участю незалежних аудиторів повинна провести перевірку цільового використання бюджетних коштів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо

12 червня Україна отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ.

Коментарі - 17

+
0
mary27
mary27
5 вересня 2020, 15:45
#
А Данилишин пишет, что не получим.
По его мнению выходит, надо выторговать у МВФ некие особые условия.
И по всей видимости, поставить страну на грань дефолта.

Кому верить?
+
+93
bonv
bonv
5 вересня 2020, 15:50
#
Данилишин вірить тільки в один транш:) А Марченко вірить у два,, хоча я більше вірю в те, що Марченко скоро буде звільнений. Швидче ніж Україна отримає транш МВФ.
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
6 вересня 2020, 21:13
#
Минулого тижня були інтригуючі заяви, що 2 міністри економічного блоку можуть бути звільнені... хто б то міг бути? А їх же всього два таких міністерства...
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
6 вересня 2020, 21:15
#
Марі, то у них хвороба така... Гончарізм головного мозку... 5 тис пенсія, 4,7 росту, то був початок... друга стадія то 2 транші... третя то 4 тис баксів вчителям, 40 % росту...
+
0
mary27
mary27
6 вересня 2020, 21:26
#
Могу только грустно вздохнуть вам в ответ.
+
+55
bonv
bonv
5 вересня 2020, 15:51
#
МВФ дипломатично посилає,,,, без реальних реформ..
+
+25
Патріот України
Патріот України
5 вересня 2020, 21:38
#
++ для 15:51.....
+
+25
Все буде Україна
Все буде Україна
5 вересня 2020, 23:09
#
+
+
+25
Патріот України
Патріот України
5 вересня 2020, 23:31
#
Дякую мій друже ІВАН!!!. Мій взаємний скромний + ....
+
+25
bonv
bonv
5 вересня 2020, 23:38
#
+15:)
+
+15
Сергей emerald
Сергей emerald
5 вересня 2020, 15:56
#
Очень надеюсь что не получит, меньше украдут.
+
+30
sadbuttrue
sadbuttrue
5 вересня 2020, 16:34
#
На цьому тижні марченко і Ко дали посил із ОП про ймовірне звільнення. Шмигаль вчора повідомив що з ним ОП ніякі кадрові рішення не обговорював (що не дивно). Проте на конось треба списувати всі невдачі. У передчуті відставки марченко розпочав медіа компанію типу як зросли збори на митниці (звичайно не згадуючі про зменьшений план), його колеги з митниці кажуть що ім несуться погрози фізичноі розправи бо вони такі великі реформатори (насправді відбувається боротьба за вплив між досвідченими акулами контрабанди та ухиляння від сплати податків і зборів), ОП робить хорошу міну при поганій грі, бо для лохторату вони типу роблять зміни, а насправді вже домовились про зони відповідальності за схематози так як гідрант конституціі по факту нічого вже не контролює і нічого не може змінити навіть якби хотів (він не хоче). Набагато простіше лягти у теплу ванну, переіхати самому і перевезти своіх родичів у кончу заспу, отримати гарантіі (які потім ніхто не надасть) недоторканості у період виконання обов’язків гідранта і в кінці терміну або втікти, або як минулі президенти мирно передати ключі наступнику і повернутись до клоунади (мабуть вже не в цій краіні)
+
+15
allexpl
allexpl
5 вересня 2020, 23:24
#
З. тебе на воротник, а не транш для разворовывания...
+
0
Sofiaz
Sofiaz
6 вересня 2020, 0:26
#
Здравствуйте! Заголовок два конца звучит сильно! Извените конечно, но давайте начнём с одного, а то два это как то звучит.......!
+
0
Sofiaz
Sofiaz
6 вересня 2020, 0:29
#
Два конца это много или мало?
+
0
Денис Боженко
Денис Боженко
6 вересня 2020, 13:36
#
Блин долгов набирается власть, а отдавать прийдется нашим детям, а также внукам и правнукам…
+
+15
Sergio25
Sergio25
6 вересня 2020, 14:01
#
Во юморист, ему б в квартале выступать) Уверен после того, что творит судейская мафия при одобрении офиса президента, МВФ их пошлет... за кредитом к Вовку. Думаю у него такие средства уже имеются. Хорошо отрабатывает и главное внаглую и показательно, чтоб все знали кто в стране настоящая власть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися