Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2020, 9:41

Податковій хочуть надати доступ до банківських рахунків компаній

Глава Ради Національно банку України Богдан Данилишин виступив за надання податковій службі доступу до банківських рахунків компаній. Про це він написав на своїй сторінці в фейсбук.

Глава Ради Національно банку України Богдан Данилишин виступив за надання податковій службі доступу до банківських рахунків компаній.
Фото: oligarh.media

«Нам необхідно комплексно переглянути підходи до визначення банківської таємниці та розширити можливості не тільки для правоохоронних органів, а й податкових органів в отриманні доступу до рахунків економічних суб'єктів», - написав Данилишин.

Що це дозволить

Перегляд підходів до банківської таємниці дозволить Україні приєднається до групи з понад 100 країн-підписантів угоди про автоматичний обмін фінансової інформації за єдиним стандартом ОЕСР, додав глава Ради НБУ.

Розкриття інформації про фінансові рахунки є всесвітнім трендом, який поступово, але невідворотно, перетворює інститут банківської таємниці в атрибут минулого, додав Богдан Данилишин.

Читайте також: ДПС четвертий місяць поспіль перевиконує план збору податків

Він нагадав, що в січні 2020 року НБУ вніс зміни в нормативно-правові акти, спростивши банкам порядок розкриття банківської таємниці на запит правоохоронних органів.

За оперативними даними Держказначейства, податкові надходження до загального фонду держбюджету за 8 місяців поточного року склали 355,7 млрд грн, що більше минулорічних показників на даний період на 17,3% (на 52,5 млрд).

«Виконання плану податкових надходжень відбувається за рахунок підвищення ефективності боротьби з тіньовими схемами без посилення тиску на сумлінних платників податків», - резюмував Данилишин.

Нагадаємо

Нагадаємо

  • У червні в загальний фонд держбюджету надійшло 112,9 млрд грн, а план виконаний на 105,4%.
  • За травень-червень податкова служба скоротила відставання від річного плану з 11,1 млрд грн до 1,7 млрд грн для цього періоду.
  • 25 серпня Глава ДПС Олексій Любченко повідомив, що за січень-серпень 2020 року до загального фонду держбюджету очікується надходжень на 352,5 млрд грн. Це на 14,6 млрд більше, ніж передбачено розписом Міністерства фінансів.

Коментарі - 13

+
+76
zzel
zzel
4 вересня 2020, 9:56
#
Опять на свой электорат играют у которого все счета заканчиваются на пополнении наличкой телефона в терминале
+
0
kotmonobankin
kotmonobankin
6 вересня 2020, 19:53
#
Ага еще и с комиссией
+
+91
yarg
yarg
4 вересня 2020, 10:03
#
Та давайте уже налоговой и право дебетования счетов — да и все. Чего тянуть-то? Ведь понятно к чему пацанчики ведут.
+
+19
deavy
deavy
4 вересня 2020, 10:05
#
Чтобы было понятно, кого и на какую сумму можно доить. Но прикрываются они, конечно же, другими намерениями.
+
+49
krendel
krendel
4 вересня 2020, 10:25
#
В нашей стране категорически нельзя давать такой доступ. Все данные будут использоваться для давления на бизнес!
+
+16
rredrred
rredrred
4 вересня 2020, 10:30
#
Кто владеет информацией - владеет миром
жага влади, та прикриття власної жаги стандартами яких у світі не існує))))
+
+19
saleli01
saleli01
4 вересня 2020, 11:04
#
В цивилиозованных странах если с политиком или чиновником скандал- он идёт в отставку. А у нас... даже нет смысла комментировать. Получат доступ, спишут часть коммерческих денег себе на премии за хорошую работу и управление государством и пусть бизнес снова зарабатывает. Стойкая системная организованная криминальная группа в рядах госслужащих, политиков и чиновников наблюдается ещё со времён Совка и будет наблюдаться ещё очень долго.
+
+58
bonv
bonv
4 вересня 2020, 11:09
#
Держава вимиває з бізнесу обігові кошти - аналітики.
Обсяг відшкодування зменшується вже 3 місяці поспіль - з червня 2020 року.
«Відбувається маніпуляція з платежами з відшкодування ПДВ для покращення статистики. Якби їх виплачували на середньорічному рівні, то до бюджету надходило б приблизно на 3-5 млрд грн менше», - пояснюють в аналітичному центрі.
Аналітики кажуть, що, штучно затримуючи та/чи зменшуючи обсяг відшкодування, держава вимиває в бізнесу обігові кошти.
Головний податківець країни Олексій Любченко в інтерв'ю розповів, що в країні багато грошей, особливо у малого бізнесу і дрібних фермерів, де можна вилучити десятки мільярдів гривень нових податків. Йдеться про посилення податкового тиску в країні.   Зробили всіх разом..
+
0
zevs1
zevs1
4 вересня 2020, 11:26
#
Если банковская система готова к массовому оттоку клиентов ,и выполнять только оплату коммунальных,то можно принимать предложение Данилишина
+
+49
yarg
yarg
4 вересня 2020, 11:34
#
А что - банковскую систему кто-то о чем-то спрашивает ? Или Данилишин ей что-то предлагает ? Нет.
+
+15
Dаrk Lite
Dаrk Lite
4 вересня 2020, 11:48
#
Это уже реальность...доверия к банкам нет
+
+15
bonv
bonv
4 вересня 2020, 11:40
#
Можна міняти президентів, битися за свої права на барикадах, але є незмінні речі, і на їхній захист стіною стоїть ОАСК та суддівська мафія.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/blogs/lshvec/mozhna-minjati-prezidentiv-bitisja-za-svoji-prava-na-barikadah-ale-je-nezminni-rechi-i-na-jih-zahist-stinoju-stojit-oask-i-suddivska-mafija-1516613.html
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
4 вересня 2020, 11:49
#
Зайдіть на сайт набу ...там все є
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися