Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2020, 14:39

Президента банку Аркада підозрюють у привласненні 50 мільйонів

Президенту банку Аркада Костянтину Паливоді повідомили про підозру в привласненні коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» і «Патріотика» в сумі 50 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Президенту банку Аркада Костянтину Паливоді повідомили про підозру в привласненні коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» і «Патріотика» в сумі 50 млн гривень.
Фото: zaxid.net

У чому підозрюють

«Проведене досудове розслідування встановило, що в червні 2018 року підозрюваний, перебуваючи на посаді голови правління банку Аркада, разом зі своїми спільниками розробив і реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» і «Патріотика», керуючим яких є АТ АКБ «Аркада».

Так, видаючи кредити і проводячи операції з використанням суб'єктів господарювання, які не пов'язані з банком Аркада і підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти в сумі 50 млн гривень», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Читайте також: Що чекає вкладників Аркади, інвесторів і будівельну галузь

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У прокуратурі додали, що в приміщенні банку Аркада, а також за місцем проживання підозрюваного та інших осіб проходять обшуки.

Читайте також: Чому крах «Аркади» потягне за собою зростання цін на київські новобудови

Передісторія

  • Правоохоронці розслідують кримінальну справу щодо 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку Аркада.
  • Мер Києва Віталій Кличко доручив ХК «Київміськбуд» провести аудит житлових комплексів «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах» Фонду фінансування будівництва (ФФБ) під керівництвом банку Аркада з метою завершення будівництва об'єктів.
  • Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банку Аркада і почав процедуру виведення банку з ринку.
  • Правління НБУ ухвалило рішення про віднесення банку Аркада до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.

Рейтинг забудовників Києва: хто здав в експлуатацію 405 тисяч «квадратів»

  • Більше 90% вкладників банку Аркада (понад 5000 осіб) отримають вклади в повному обсязі. Розмір їхніх внесків не перевищує гарантовану Фондом суму в 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом. У цілому Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 285 млн грн.

Коментарі - 5

+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
3 вересня 2020, 14:49
#
Брехня,там де пiдозрюють 50 то там всi 250)))
+
0
dmytrops
dmytrops
3 вересня 2020, 15:27
#
На самом деле сумма куда больше. 9 млрд грн просочились сквозь пальцы)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
3 вересня 2020, 15:46
#
«Президента банка Аркада подозревают в присвоении 50 миллионов» - это сумма отката вместо 9 млрд.грн?
+
0
xace
xace
3 вересня 2020, 17:13
#
Пиаряца перед виборами
+
0
ROMA KOMA
ROMA KOMA
5 вересня 2020, 21:33
#
В Україні всі крадуть, хто може. А тут сам бог велів....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися