Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 вересня 2020, 12:00

Найбільший банк Білорусі обмежив видачу кредитів населенню

Найбільший банк Білорусі, який лідирує в рейтингу банків країни — Білорусбанк — призупинив дію низки кредитних програм для населення. Про це повідомляється на сайті банку.

Найбільший банк Білорусі, який лідирує в рейтингу банків країни — Білорусбанк — призупинив дію низки кредитних програм для населення.
Фото: wikipedia.org

Що відомо

Йдеться про збільшення термінів розгляду заявок за кредитами — від 5 до 15 днів, а також про призупинення прийому нових заявок на розгляд кредитів на нерухомість та авто, а також споживчих кредитів.

Банк повідомив, що з 1 вересня призупиняється прийом нових заявок на кредит на фінансування нерухомості, а також на споживчі потреби в рамках кредитного конструктора терміном до 5 років і кредитів на придбання автомобілів Geely зі ставкою протягом грейс-періоду 3,9% річних.

Читайте також:Білорусь просить РФ рефінансувати держборг на $600 мільйонів — ЗМІ

У Білорусбанку підкреслюють, що залишаються незмінними умови пільгового кредитування будівництва (придбання) житла за держпрограмами.

Також банк зберіг можливість оформлення кредитів на споживчі потреби в рамках кредитного конструктора терміном до 1-3 років, інтернет-кредитів, кредитів для окремих категорій громадян.

У відділеннях банку як і раніше можливо отримати кредити на оплату навчання, на купівлю товарів білоруських виробників «Партнер Оптимальний».

Також можна взяти кредит на покупку автомобіля Geely зі ставкою 7,7% річних протягом грейс-періоду, йдеться в повідомленні банку.

Нагадаємо

28 серпня про обмеження прийому кредитних заявок заявила також білоруська «дочка» Сбербанку Росії — БПС-Сбербанк, і «дочки» Альфа-банку і ЗЕБа — Альфа-банк (Білорусь) і БелВЕБ. Про припинення видачі кредитів заявили також у Технобанку і РЗМ-банку.

Читайте також: У чому секрет «економічного дива» Білорусі

25 серпня стало відомо, що Нацбанк Білорусі призупиняє до 15 вересня 2020 року проведення операцій підтримки ліквідності банків у формі кредитів овернайт дефіциту ліквідності в банківській системі. У Центробанку пішли на ці заходи через загрозу обвалу місцевого рубля.

Після президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко, в Білорусі спалахнули масові протести.

На тлі протестів жителі країни почали скуповувати валюту. Білоруський рубль 24 серпня втратив ще майже 2%, опустившись до мінімального значення з 9 квітня — 2,5364 руб/$.

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
2 вересня 2020, 16:33
#
Нові вимоги до реклами банківських депозитів і кредитів почали діяти:

https://www.youtube.com/watch?v=IDUIM4SSAm4

Підписуйтесь на youtube-канал «Мінфіну», коментуйте під відео;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися