Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 серпня 2020, 11:18

Нацбанк Білорусі призупинив кредитування банків. Причина — тиск на валютний ринок

Національний банк Білорусі припинив з 24 серпня по 15 вересня 2020 року проведення постійно доступних операцій підтримки ліквідності у формі кредитів овернайт. Ці кредити направлялися на валютний ринок. Про це пише БЕЛТА з посиланням на повідомлення банку.

Національний банк Білорусі припинив з 24 серпня по 15 вересня 2020 року проведення постійно доступних операцій підтримки ліквідності у формі кредитів овернайт.
Фото: belta.by

Що кажуть в банку

«Останнім часом на тлі зростання дефіциту ліквідності в банківській системі спостерігається досить істотне зростання кредитного портфеля банків в білоруських рублях, що чинить додатковий тиск на внутрішній валютний ринок. У зв'язку з цим Національний банк прийняв рішення про тимчасове призупинення постійно доступних операцій підтримки ліквідності з 24 серпня по 15 вересня», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: У чому секрет «економічного дива» Білорусі

Що це означає

Дане рішення означає, що Нацбанк продовжить надавати підтримку ліквідності банківської системи з метою безумовного виконання банками своїх зобов'язань.

Разом з тим здійснюватися вона буде в більш контрольованому режимі: шляхом проведення аукціонних операцій на відкритому ринку, а також, в разі необхідності, з використанням двосторонніх операцій з урахуванням реалізації банками заходів щодо скорочення дефіциту ліквідності.

Нагадаємо

Після президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко, в Білорусі спалахнули масові протести.

На тлі протестів жителі країни почали скуповувати валюту. Білоруський рубль 24 серпня втратив ще майже 2%, знизившись до мінімального значення з 9 квітня -  2,5364 руб/$.

Коментарі - 3

+
+12
bonv
bonv
25 серпня 2020, 12:08
#
Білоруси активно скупляють валюту. Дефіцит.
+
+30
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
25 серпня 2020, 13:07
#
Ні, переворот. Ну, або спроба перевороту.
+
+12
AnnaGerman
AnnaGerman
25 серпня 2020, 15:06
#
А Александр Лукашенко тем временем вооружился автоматом , натянул бронежилет, каску ...
Под Его прицелом доллар явно не выдержит и отползет от границ «союзного государства» в сторону НАТО. 
( что , впрочем, бывало и без того перед несколькими деноминациями белорусского « зайца»)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися