Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 11:58

Організаторам піраміди, яку заблокувало СБУ, повідомили про підозру

Організатору фінансової піраміди і його співучасникам повідомлено про підозру в шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації (відмиванні) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України.

В Офісі генпрокурора не уточнюють, про яку саме фінансову піраміду йдеться.

Але швидше за все, йдеться про «заблоковану» минулого тижня СБУ мережу магазинів B2B Jewelry, сертифікати якій були зафіксовані на фото з проведення операції спецслужби.

За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні більше 20 чоловік і задіяно понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

Читайте також: Засновник B2B jewelry: Мережа працює в нормальному режимі. Юристи готують позови про компенсацію моральної шкоди

«Учасниками злочинної схеми здійснювався збір грошей з громадян, в тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансову установу для отримання надвідсотків», — зазначили у відомстві.

В Офісі також додали, що за час функціонування фінансової піраміди організатори, за рахунок вкладників купили острів в Дніпровському каскаді з нерухомістю, придбали 18 елітних позашляховиків та інше майно, орієнтовною вартістю понад $250 млн. Про це раніше також повідомляла СБУ.

Читайте також: Українці «подарували» організаторам фінансових пірамід понад $1 млрд

За результатами проведених 48 обшуків в Київській, Вінницькій областях та в Одесі, вилучено комп'ютерну та мобільну техніку, подарункові сертифікати, документи про діяльність проекту, а також інші предмети.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте також: ЗМІ: В Україні рухнула фінансова піраміда (відео)

Передісторія

27 серпня Служба безпеки України заблокувала діяльність фінансової піраміди B2B jewelry, вкладниками якої стали понад 600 тисяч громадян, а обсяг привласнених коштів становить близько $ 250 мільйонів.

27 серпня в рамках кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків в Київській і Вінницькій областях та в Одесі.

Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, в тому числі оформлення на підконтрольні юридичні особи.

Раніше Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку України попередила українців про можливу шахрайську діяльність проекту Exlimited і закликала не інвестувати в нього.

​Читайте також: 10 ознак фіктивності інвестиційного проєкту

На початку травня НКЦПФР заявила, що вважає проект B2B Jewelry, який пропонує українцям вкладати кошти в інвестиційні сертифікати і продає ювелірну продукцію, способом незаконного заволодіння грошовими коштами. Комісія звернулася до правоохоронців.

Коментарі - 10

+
+45
Dzen
Dzen
1 вересня 2020, 12:17
#
C 2018 собирали деньги и только в конце 2020 решили заблокировать, жесть.
К сожалению, у меня несколько знакомых вляпались
+
+111
yarg
yarg
1 вересня 2020, 12:20
#
А на каком основании запрещать их ? Вы не спрашивали у этих знакомых - а куда они собственно носили деньги  ?
По документам - они оказывали благотворительную помощь фонду «Зимородок». Безвозвратную и безвозмездную. 
а то что они подумали что им что-то вернут с процентами - это их выдумки. 

+
+30
AlexZag
AlexZag
1 вересня 2020, 12:29
#
Подруга жены ещё с прошлого года агитировала мол идите вложитесь - это круто пассивный доход. Сама даже отбила свой первый вклад - понесла ещё и с началом карантина вещает, что вот-вот всё будет хорошо, всё выплатят.
+
0
Dzen
Dzen
1 вересня 2020, 12:52
#
А государство разве не должно защищать своих граждан, пусть даже тупых и наивных? У таких компаний в принципе не должно быть возможности работать.
+
0
AlexZag
AlexZag
1 вересня 2020, 13:15
#
Чтобы кому-то что-то запретить нужно, чтобы они нарушили закон. А если ты покупаешь сертификат, согласно которого ты не претендуешь на возврат своих денег, то кто тебе лекарь? Почему-то в банке в договоре депозита прописано, что это твои деньги, а банк берёт их на хранение и прописаны сроки и условия возврата. А в пирамидах ты подписываешь согласия на то, что ты не претендуешь на эти деньги, за это они тебе дают какую-то премию, если всё будет хорошо и ты приведешь ещё с десяток таких же лохов.
+
0
yarg
yarg
1 вересня 2020, 13:25
#
Если государство запретит ввоз блях или покупку недостроенной недвижимости - это будет защита «глупых граждан» или нарушение их прав ?
+
+16
allexpl
allexpl
1 вересня 2020, 13:51
#
Да, как только появились первые признаки пирамиды нужно запрещать деятельность. Про них Бигус несколько месяцев назад рассказывал, а глаза у контролирующих органов только сейчас прорезались, до этого такая деятельность Битуби их устраивала.
+
+9
SergS7
SergS7
1 вересня 2020, 15:02
#
Люди не самі придумали, що їм повернуть ікс 5 грошей, їх обманювали, стаття кримінального кодексу «Шахрайство»
+
0
YuraPecherskiy
YuraPecherskiy
1 вересня 2020, 13:53
#
В любых пирамидах действует только одно правило - кто быстрее влез, того и тапки. Главное - это вовремя выйти со своими деньгами, прихватив часть чужих ))
+
+24
rredrred
rredrred
2 вересня 2020, 11:33
#
Вы правы.
учитывая что про эту пирамиду было известно с 2018 года, то в 2020 году сбу их деятельность заблокировало очень вероятно только потому, что их сотрудники перестали получать в пирамиде свои «тапки»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися