Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 11:16

Фонд гарантування вкладів попередив: на ринку з'явилася шахрайська компанія

ФГВФО повідомив про шахрайські дії компанії ТОВ «Tri Tech Ua», яка навмисно ввела в оману клієнтів за допомогою підробленого свідоцтва учасника Фонду. Підроблену скан-копію свідоцтва учасника ФГВФО компанія розмістила на своєму сайті.

ФГВФО повідомив про шахрайські дії компанії ТОВ «Tri Tech Ua», яка навмисно ввела в оману клієнтів за допомогою підробленого свідоцтва учасника Фонду.
Фото: ukrinform.ua

Що відомо про фальшиве свідоцтво

У Фонді зазначають, що ніколи не видавали свідоцтва компанії ТОВ «Tri Tech Ua», а вказані у свідоцтві номери належать дійсному учаснику Фонду гарантування вкладів — ПАТ «Банк Восток».

Компанія ТОВ «Tri Tech Ua» не є і не може бути учасником Фонду гарантування, оскільки, згідно із Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», його учасниками є банки, окрім Ощадбанку.

Читайте також: Чесна реклама і калькулятори на сайтах. З 1 вересня запрацюють нові вимоги до банків

Це означає, що кошти, які клієнти передають компанії ТОВ «Tri Tech Ua», не гарантуються, а отже не будуть відшкодовані Фондом у випадку її банкрутства.

Фонд застерігає

Фонд гарантування вкладів наполегливо закликає ретельно перевіряти інформацію, яку подають компанії, перш ніж передавати їм свої кошти.

Перелік банків-учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб доступний за посиланням та на сайті. Там ви можете перевірити номер свідоцтва, дату видачі тощо.

Нагадаємо

  • 27 серпня Фонд гарантування вкладів фізосіб оголосив про початок відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку Аркада, відповідно до визначеної законодавством процедури.

Коментарі - 7

+
+15
mary27
mary27
1 вересня 2020, 11:20
#
Поправьте заголовок, чтоб было ясно, что это ФГВФЛ.
+
+13
sadbuttrue
sadbuttrue
1 вересня 2020, 11:50
#
Які діі окрім попередження на сайті на який ніколи не заходять вкладники до моменту коли фінтустанова збанкрутувала? Порядок дій розроблено? Вихідний лист на мвс, сбу тощо, чи почекаємо поки тисяч так 200-300 вкладуться а потім «органи» прокинуться? Чи насправді призвіще засновника веде у владні кабінети і зверху може прилетіти? Чи в органах все «замазано» і питання скільки лохів заковтне наживку? А далі? А далі то ваші проблеми, думати треба було.
+
+57
Qwerty1999
Qwerty1999
1 вересня 2020, 11:58
#
Sadbuttrue
«Які діі окрім»

Извините, но все вкладчики — это жители Украины в возрасте 18+ и если они дееспособные граждане,
то всю ответственность за свои поступки несут самостоятельно.

Вкладчикам компании ООО «Tri Tech Ua» никто не запрещает знать действующее законодательство,
где чётко прописано, что только банки являются участниками ФГВФЛ.
Также вкладчикам никто не запрещает проверить по номеру «свидетельства»
его фактическую регистрацию на сайте ФГВФЛ.

Ну а если вкладчики полностью безбашенные,
то никакие предупреждения какого-то ФГВФЛ им не помогут…
+
+57
Paul Burda
Paul Burda
1 вересня 2020, 12:26
#
Тогда правильно будет убрать правоохранительные органы и суды.

Правительство страны сообщило, что
По улице ходят вооруженные люди и расстреливают всех подряд.

«Извините, но все вкладчики — это жители Украины в возрасте 18+ и если они дееспособные граждане,
то всю ответственность за свои поступки несут самостоятельно.»

Просто не ходите по улицам — вас же предупредили.
И все, ситуация разрешена.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
1 вересня 2020, 13:32
#
Якщо озброєні люди будуть казати, «Не підходь, бо застрелю», то нехай ходять. Ніхто насильно не заганяє в ту сумнівну конторку, тому порівняння з убивцями тут недоречне. Людина сама робить висновок вкладатися чи ні, якщо хтось добровільно вибере бути застреленим, то його проблеми.
+
0
Kanarej
Kanarej
1 вересня 2020, 14:39
#
Те що Ви кажете, це шлях до анархії і хаосу. При таких умовах ніякого цивілізованого ринку бути не може. Функція держави встановлювати правила, спільні для всіх, і контролювати їх дотримання. В США і Європі за шахрайство карають, і дуже боляче.
+
+15
TIMOXA30
TIMOXA30
1 вересня 2020, 14:48
#
Т.е. все поголовно должны разбираться во всем и знать где посмотреть информацию? Знать, застройщиков (кому можно нести деньги, а кому нет), знать всех брокеров на всех биржах, знать все торговые площадки и как отличить липу, знать где расположены легальные обменники (чтобы не отнести деньги дяде с улицы), знать, что должно быть указана на этикетках продуктов, чтобы не травануться , ну и так далее. Или же все-таки государство должно хоть как то заботится о населении (ну это я загнул, конечно), бороться с мошенниками....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися