Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2020, 12:47

ФГВФО виставив на продаж банк Аркада

Фонд гарантування вкладів фізосіб оголосив про початок відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку Аркада, відповідно до визначеної законодавством процедури. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Фонд гарантування вкладів фізосіб оголосив про початок відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку Аркада, відповідно до визначеної законодавством процедури.
Фото: korrespondent.net

Що пропонує Фонд

Зазначено, що на підставі рішення правління Національного банку від 25 серпня, яке віднесло Аркаду до категорії неплатоспроможних, виконавча дирекція ФГВФО прийняла рішення про введення тимчасової адміністрації в банк.

У зв'язку з цим фонд пропонує наступні способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

— ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;

Читайте також: Що чекає вкладників Аркади, інвесторів і будівельну галузь

— відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

— створення і продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

— продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Як зазначається, конкурс проводиться серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу.

При цьому уточнюється, що банки і попередньо кваліфіковані особи, які планують взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, повинні подати до фонду необхідні документи, щоб бути допущеними до участі у відкритому конкурсі. А загальні дані вони зможуть знайти на офіційному сайті банку «Аркада».

Сума грошей, яка може бути відшкодована фізичним особам, станом на 25 серпня складає 285,9 млн грн.

Також повідомляється про можливість самостійного вибору учасником відкритого конкурсу майна (активів), яке може бути передано приймаючому або перехідному банку відповідно до умов відкритого конкурсу.

Передісторія

Нацбанк повідомив, що визнав Банк Аркада неплатоспроможним 25 серпня. Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу — будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.

Що чекає вкладників

У разі визнання банку неплатоспроможним, ФГВФО повинен компенсувати вкладникам їх депозити на суму до 200 тис. грн. Як повідомив Кирило Шевченко, 90% вкладників Аркади, а це 5000 осіб, мали в банку депозити, які не перевищували цю суму. В цілому їм буде виплачено 290 млн грн.

Читайте також: Рожкова про проблему недобудов Аркади: потрібно міняти законодавство

Кошти таким вкладникам повинні бути виплачені протягом 20 робочих днів після визнання банку неплатоспроможним. У той же час, переконана Світлана Рекрут, оскільки обсяг коштів невеликий, цей процес може зайняти навіть менше часу. «Коштів у фонду більш ніж достатньо», — запевнила вона.

Суми ж, що перевищують 200 тис. грн, будуть виплачені лише в тому випадку, якщо гроші залишаться після продажу майна банку. Саме для великих вкладників вкрай важливе повернення на баланс банку його нерухомості.

Читайте також: Аркада обдурила інвесторів на 13 мільярдів — Кличко

Коментарі - 5

+
+15
zzel
zzel
27 серпня 2020, 12:55
#
Быстро они, наверное не откуда взять 38 млн на интернет в самолёт зеленскому
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
27 серпня 2020, 19:55
#
Что за интернет?
+
0
zzel
zzel
28 серпня 2020, 12:16
#
Спутниковый
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
28 серпня 2020, 12:34
#
Много летал в самолётах...зачем там интернет... полноценный интернет это только оптоволокно
+
0
zzel
zzel
29 серпня 2020, 1:49
#
Как зачем? В соц сетях сидеть. Человеку хочется и тратит, деньги то наши с налогов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися