Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2020, 15:15

Bloomberg: Голод загрожує вбити більше людей цього року, ніж covid-19

У 2020 році голодними можуть залишитися на 132 млн чоловік більше, ніж прогнозувалося раніше, і приріст в цьому році може більш ніж потроїтися. Про це пише mind з посиланням на Bloomberg.

У 2020 році голодними можуть залишитися на 132 млн чоловік більше, ніж прогнозувалося раніше, і приріст в цьому році може більш ніж потроїтися.
Фото: interaffairs.ru

Пандемія та поставки

Пандемія перевертає ланцюжок поставок продуктів харчування, завдає шкоди економіці і знижує купівельну спроможність споживачів.

Деякі прогнози показують, що до кінця року covid-19 призведе до того, що кожного дня від голоду вмиратиме більше людей, ніж від вірусних інфекцій.

Ситуація стає безпрецедентною з огляду на те, що ситуація відбувається в період величезних глобальних надлишків продовольства. Це, як повідомляє видання, відбувається у всіх частинах світу, і прогнозується новий рівень відсутності продовольчої безпеки для країн, в яких раніше була відносна стабільність.

Читайте також: Всесвітній банк припустив, скільки людей вкрай збідніли через пандемію

У Квінсі, штат Нью-Йорк, черги біля продовольчого банку тривають по вісім годин – люди чекають коробки з припасами, яких може вистачити на тиждень.

Між тим, в той самий час, фермери в Каліфорнії розорюють салат, а фрукти гниють на деревах у Вашингтоні.

В Уганді на ринках скупчується надмірна кількість бананів і помідорів, однак навіть «майже безкоштовні ціни» є не досить низькими для безробітних покупців.

В Південній Америці Венесуела балансує на межі голоду.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Світ та covid-19

Сovid-19 виявив найглибші прояви нерівності в світі. Найбагатші продовжують насолоджуватися запаморочливими темпами накопичення багатства, тоді як мільйони людей залишилися без роботи, і у них немає достатньо грошей, щоб прогодувати свої сім'ї, незважаючи на трильйони урядових стимулів, які допомогли вивести світові акції на рекордно високий рівень.

Крім економічного спаду, карантини і розірвані ланцюжки поставок також створили серйозну проблему для розподілу продовольства.

Раптовий перехід від ресторанного харчування, який в таких країнах, як США, раніше становив більше половини обідів, означає, що фермери викидають молоко і яйця, не маючи простих способів перенаправити своє виробництво або в продуктові магазини, або на тих, хто цього потребує .

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 5

+
0
Artem Durnev
Artem Durnev
31 серпня 2020, 16:58
#
Даже не знаю что сказать, такую позорную и однобокую статью давно тут не читал. И это, заметьте, в разделе новости.

> Ситуация становится беспрецедентной
Из всей статьи складывается впечатление что ХОРОШО БЫЛО РАНЬШЕ  и такое чувство что мы что-то делаем не так. Хотя, если смотреть на вопрос более глобально, то население земли раньше голодало повально, а сейчас это практически исключения. Тема хорошо раскрыта в «Sapiens: Краткая история человечества».

А дальше идут просто шикарные примеры, один за другим: очереди за прод. наборами в США (как ни будь оцените их на ютубе), фрукты гниют на деревьях, ОТАКОЇ, а в Уганде не отдают бесплатно собранные бананы, которые вокруг в этой стране растут повсеместно. 

Не репостите больше такой дичи, пожалуйста.
+
0
irakez
irakez
31 серпня 2020, 17:21
#
«Пандемия переворачивает цепочку поставок продуктов питания...»

Не пандемия, а карантин. Нет карантина — нет переворота цепочек поставок и всех перечисленных проблем.
+
0
bonv
bonv
31 серпня 2020, 17:37
#
Життя вбиває,,, не тільки голод чи пандемія..
+
0
bonv
bonv
31 серпня 2020, 17:38
#
Если провести обыски разом у всех  олигархов, то мы за один день выйдем из кризиса и ещё лет двести туда не попадём.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
2 вересня 2020, 5:38
#
Блумберг, идите вы в дальнее эротическое путешествие. Вот.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися