Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2020, 12:10

Подарунок на 90-річчя: Баффет купив акції п'яти провідних японських торгових компаній

Голова Berkshire Hathaway Воррен Баффет оголосив в день свого 90-річчя, що його компанія придбала трохи більше 5% акцій кожної з п'яти провідних японських торгових компаній. Це компанії Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., І Sumitomo Corp, передає CNBC.

Голова Berkshire Hathaway Воррен Баффет оголосив в день свого 90-річчя, що його компанія придбала трохи більше 5% акцій кожної з п'яти провідних японських торгових компаній.
Фото: lifegid.media

Що відомо про покупку

Berkshire заявила, що придбала акції на Токійській фондовій біржі. Виходячи з цін закриття в п'ятницю, 5% акцій кожної з них оцінюють приблизно в $6,25 млрд.

Читайте також: Воррен Баффет про найбільш вигідну інвестицію

Чим займаються компанії

Вказані японські торгові компанії являють собою конгломерати, які імпортують все, від енергії і металів до продуктів харчування та текстилю в Японію. Також вони надають послуги виробникам.

Читайте також: Баффет купив акції золотовидобувача Barrick Gold. І продав акції банків США

Ці компанії допомогли зростанню японської економіки і сприяли глобалізації бізнесу в цій країні. Але по мірі того, як вони розширили свою присутність за кордоном, вони також стали більш уразливими до глобальних ускладнень, таких як фінансова криза десятирічної давності.

Окрім того, компанії стикаються зі зростаючою конкуренцією з боку венчурних капіталістів і фондів прямих інвестицій.

Нагадаємо

6 липня Інвестиційний холдинг Berkshire Hathaway, керований мільярдером Уорреном Баффетом, купив газові активи в американської Dominion Energy.

24 липня Berkshire Hathaway Уоррена Баффетазбільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх на $800 млн.

Коментарі - 2

+
+57
bonv
bonv
31 серпня 2020, 12:33
#
Респект!  В 90 років ще купляти-продавати. Заслуговує поваги. Кит бізнесу.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 серпня 2020, 14:52
#
А ещё Баффетт играет на укулеле (четырёхструнная гитара).

См. на заглавном фото...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися