Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2020, 9:36

Світова туріндустрія втратила $320 мільярдів через пандемію

Через наслідки пандемії близько 120 млн осіб у всьому світі, зайнятих в сфері туризму, ризикують залишитися без роботи. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш у відеозверненні, присвяченому впливу коронавірусу на туристичну галузь.

Через наслідки пандемії близько 120 млн осіб у всьому світі, зайнятих в сфері туризму, ризикують залишитися без роботи.
Фото: mind.ua

Статистика ООН

«У секторі туризму працює кожна десята людина на Землі, він забезпечує засоби до існування ще сотням мільйонів людей», — заявив Гутерріш.

За словами генсека ООН, більша частина робочих місць, які опинилися під загрозою, доводиться на неформальний сектор економіки або мікро-, малі та середні підприємства, де в основному зайняті жінки та молодь.

Читайте також: Світовий туристичний бізнес може не дорахуватися $3,3 трильйона — ООН

За перші п'ять місяців 2020 року кількість міжнародних туристичних поїздок знизилася більш ніж на половину, а втрати галузі склали близько $ 320 млрд, продовжив Гутерріш.

«Криза стала серйозним потрясінням для розвинених країн, але для країн, що розвиваються, особливо для багатьох малих острівних держав і африканських країн, — надзвичайною ситуацією», — завив він.

Генсек ООН наголосив на необхідності відновлення туристичного сектора, враховуючи при цьому питання охорони навколишнього середовища, попередивши, що в іншому випадку «пов'язані з транспортом шкідливі викиди можуть знову різко збільшитися».

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Прогнози

В аналітичному звіті ООН про вплив covid-19 на сферу туризму кажуть, що в травні поточного року кількість туристів знизилася на 98% в порівнянні з 2019-м. Країни втратили $ 320 млрд надходжень від міжнародного туризму — це в три рази більше, ніж втрати під час економічної кризи 2009 року, відзначається в документі.

За оцінками ООН, згідно із найоптимістичнішим прогнозом, який представляє собою чотири місяці «простою» туристичної галузі, світовий ВВП знизиться на $ 117 трлн або 1,5%. Якщо застій триватиме вісім місяців, втрати виростуть до $ 2,2 трлн, або 2,8% глобального ВВП.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 серпня 2020, 10:19
#
Если индустрия потеряла - значит туристы не потратили эти средства...
+
0
bonv
bonv
27 серпня 2020, 10:51
#
На лікування витратять.. І від наслідків пандемії теж..
+
0
bonv
bonv
27 серпня 2020, 10:52
#
Наступного року обвал буде ще більшим..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися